Започва реконструкцията на ул.“Опълченска“ в София

г. Автор
ул."Опълченска"

На 16 юли започва цялостната реконструкция на ул. „Опълченска“ от кръстовището с бул. „Сливница“ до бул. „Тодор Александров“.

Това е един от важните инфраструктурни обекти, заложени в капиталовата програма на Столичната община, коментира заместник-кметът на София по направление финанси, здравеопазване и обществено строителство Иван Василев.

Строителните работи ще започнат от кръстовището на ул. „Опълченска“ и бул. „Сливница“, включително мостовото съоръжение над р. Владайска. Дължината на целия участък е около 715 м.

В проекта е заложено реконструкция на инженерната инфраструктура. Реконструира се канализацията, изграждат се нови тръбни мрежи, канални и водопроводни клонове. Ще се обнови електроразпределителната мрежа. Ще бъде направено и преустройство на тролейбусната контактно-кабелна мрежа, както и реконструкция на трамвайния релсов път при кръстовището на ул. „Опълченска“ и ул. „Пиротска“.

Пътното платно на ул. „Опълченска“ ще бъде обновено и разширено, като габаритът на основното трасе ще е с пътни платна 22 м, който включва по 3 ленти за движение в посока, като едната от тях ще бъде само за градския транспорт, и разделителна ивица – 1 м. Ще бъдат изградени нови тротоари съгласно съществуващото застрояване и регулация. Ще се изгради ново улично осветление, двустранно разположено по пътното платно.

Строителните дейности ще бъдат извършени с временна организация на движение и промяна на част от линиите на градския транспорт, за което ще предоставим допълнително подробна информация.

Срокът за изпълнение на обекта е около 8 месеца. След ремонта ще бъдат засадени нови 50 широколистни дървета.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *