Започват мащабни ремонти в Пловдив

г. Автор
пловдив

„Почти целият град се превръща в строителна площадка, тъй като започва реализацията на голям проект в Пловдив“, съобщиха от общината. Ремонтите ще се извъшват поетапно в продължение на 30 месеца.

Проектът е разделен на три етапа и са обособени три позиции. „По първата позиция са заделени 3 200 000 лева. Те са за улична мрежа, благоустройство и паркиране на бул. „Санкт Петербург“ – пълна инфраструктура и зелена зона, както и на ул. „Тодор Гатев“. По тази позиция срокът на изпълнение е 180 работни дни, каза заместник-кметът Пламен Райчев на пресконференция.

Втората позиция е реконструкция на ул. „Лев Толстой“, от ул. „Радко Димитриев“ до „Богомил“. Стойността е 1 730 000 лева. Тази позиция трябва да се изпълни за 120 дни.

Третата позиция е рехабилитация на ул. „Богомил“ и ул. „Радко Димитриев“. Стойността на рехабилитацията е 6 370 000 лева. Очакваният срок тук е 177 дни.

Ръководителят на проекта Атанас Чилингиров съобщи, че ще останат отворени ленти, докато се работят бордюрите. При зададени срокове от 6 месеца целият булевард „Санкт Петербург“ няма да бъде затворен, а ще се прибегне към това само при фрезоване на стария асфалт и полагане на новата настилка.

Строителите ще се съобразят с голямото натоварване и облекчаване на трафика и неудобствата, които биха причинили на гражданите. При работата по обектите ще се съобразят и с военните в участъците, които преминават през поделенията.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *