Заповядайте в най-голямото летище в света!

г. Автор
Daxing-International-Airport-Saint-Gobain
За осъществяването на грандиозния проект са използвани продукти на Saint-Gobain

Най-голямото летище в света – Daxing International Airport в Пекин, е проектирано да посрещне до 100 млн. пътници годишно и впечатлява с размера си от 700 000 кв.м. метра, което се равнява на 25 футболни игрища!

При изпълнението на този невероятен и едновременно важен за града проект са избрани решения и продукти на групата Saint-Gobain, сред които лепилата за плочки на Weber и няколко десетки хиляди квадратни метра Gyproc гипскартон.


Daxing-International-Airport-Saint-Gobain

Пътуващите могат да се насладят на формата му на морска звезда още от самолета! Проектът на летището е наистина уникален: шест радиални форми са оформени около централната зона в стила на традиционната китайска архитектура. Пътниците се придвижват безпроблемно от една зона в друга, като могат да стигат до всеки от 79-те изхода средно за по осем минути.

Daxing-International-Airport-Saint-Gobain

Daxing International Airport предлага на пасажерите много иновации, сред които е и радиочестотна система, която позволява те да проследяват багажа си в реално време директно от мобилните си телефони. Най-голямото летище в света е не само функционално, но и „зелено“. В цялата сграда е инсталирана фотоволтаична система, както и система за събиране на дъждовна вода и отвеждането ѝ.

Daxing-International-Airport-Saint-Gobain

За Saint-Gobain Weber в България

Weber е част от групата Saint-Gobain и оперира на българския пазар от 2001 г. Компанията е лидер на пазара с производството на иновативни и лесни за употреба продукти в областта на фасадните решения и интегрираните топлоизолационни системи, системи за полагане на плочки, индустриални подове и технически разтвори. В световен мащаб, Weber присъства в 64 държави и има над 10 000 служителя. Saint-Gobain Weber в България разполага с два завода на територията на страната.

“We care” е водещият слоган, отличителен белег и ангажимент, който ръководи компанията Weber във всяко нейно действие. „We care“ представя обещанието на компанията, че продуктите произведени от нея са създадени с грижа за сигурността и комфорта на всички, които проектират, произвеждат, строят и живеят в построените сгради. Ние от Weber вярваме, че най-важното в строителния бранш е да работиш с грижа за хората и тяхната среда.

Повече за компанията можете да научите от интернет-страницата ни bg.weber, както и като ни последвате във Facebook и Instagram.

За групата Saint-Gobain

Saint-Gobain проектира, произвежда и дистрибутира материали и решения, които са ключови за качеството на живот и бъдещето на всеки от нас. Те са навсякъде в нашите домове и ежедневие, като ни осигуряват комфорт и сигурност. В световен мащаб, компанията е лидер в устойчивото строителство с €41.8 млрд. продажби през 2018 г., присъствие в над 68 държави и повече от 180 000 служители.

Снимки:Hufton Crow

 
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *