Жители на Варна се надигнаха срещу Веселин Марешки

г. Автор

Жители на Варна се надигнаха срещу Веселин Марешки заради негов строителен обект, с който е блокирал няколко пресечки.

Продължаването на строежа на известния блок 108 на бул. Владислав Варненчик във Варна е отново за сметка на неудобството за доста хора. Преди там дълго време стърчаха озъбените недовършени етажи на започнатия строеж. Сградата беше изоставена, което доведе до запустяване и рушене. Стана обиталище на клошари и наркомани. Скоро строителството на бе възобновено. Изпълнител е фирма „Варна фарма холдинг“ на фармацевтичния, а отскоро по принуда и футболен бос Веселин Марешки.

Всички са доволни от факта, че уродливите конструкции най-после са на път да се трансформират в някаква постройка. Хората обаче са гневни на строителите, заради опъването на ограждащи елементи посред улиците, с което са прекъснали достъпа до три четиринадесететажни жилищни блока. Обитателите им са подавали многократно жалби до общината, но ефекта е никакъв.

Според наредба на общината в центъра на Варна могат да се строят максимум до 6 етажа, което безспорно прави строежът на започнатите петнадесет етажа незаконен. В архива на Общинския съвет има жалба от ноември 2005 г., но заради факта, че Веселин Марешки беше кандидат за кмет на Варна обсъждането й не се е състояло. Настоящият кмет и настоящият Общински съвет не отговарят на запитванията към тях относно законността на строежа.

Жители от района пък се оплакват, че не могат да си влязат в домовете, заради непрестанното спиране на превозни средства между кооперациите и оградата на строежа. В еднопосочната улица често навлиза строителна техника, която също блокира достъпа.


Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *