Чех Пласт ООД – предимството да работиш с екип от професионалисти

г. Автор
„Чех Пласт“ ООД

За своя инвестиционен проект за хотел в град София фирма „Ти Кей Ейч България“ ЕООД се довери на „Чех пласт“ ООД.

Цялостната вентилируема керамична фасада с детайли от бонд в цвят по RAL 7016, окачена фасада с декоративна капачка и силиконова фуга, с профили за окачени фасади на германската фирма „Schüco”, система FWS 50 бяха успешно реализирани от компанията лидер в производство и монтаж на алуминиева дограма – Чех пласт ООД.

По проекта на арх. Искрен Манев от „ЛП АРХ“ ООД върху 24-те шлица окачена фасада бе използвана 300-милиметрова капачка в шест цвята, които са в строго определена конфигурация и последователност.

Професионалното и качествено изпълнение беше сред основните приоритети на компанията, които прибавиха още един успешно изпълнен проект в своето портфолио.

Интересно и ефективно решение бе предложено от архитекта за намаляване влиянието на градската среда и намаляване на шума, който идва от трамвая и автомобилите по павирания булевард. В брюстунг зоната под отваряемия елемент се постави вата и затвори с AL ламарина прахово боядисана в цвета на ОФ. За Чех Пласт ООД е привилегия да работи в пълен синхрон със своите клиенти, чийто желания и идеи са обединени под идеята за комфорта и удобството на клиента.

чех-пласт оод

В изпълнение на професионалната и качествена изработка визията на сградата се допълва от вградените прозорци. Те са монтирани от Чех пласт ООД и отново изработени с профили на фирма Schüco. Използваната система е AWS 75 BS.HI е с прекъснат термомост, двуплоскостен системен обков Simply Smart със скрити панти.

Доверявайки се на Чех Пласт ООД, фирмата монтира също и вградени еднокрили, двукрили и външни входни врати от системата AWS 70 HI на Schüco. Вградените двукрили врати са високачествени, с 3-точкови езикови брави, падащ димоуплътнителен праг, а на определени позиции според изискванията на клиента е предвиден и монтиран 3-точков антипаник механизъм и горен автомат Dorma TS93 със синхронизатор.

Остъкляването е с тристъклен стъклопакет със стъкла на GUARDIAN. Впечатляващи са размерите на монтираните на 8-ми етаж 2 броя хармоники всяка, от които е с по 9 броя крила и общ размер 9670х2900 мм. Изработени са с профилна система ASS70FD на Schüco, отново с тежки стъклопакети от закалено и ламинирано стъкло, което не пречи хармониките да се отварят с лекота и да функционират безпроблемно.

Външната облицовка е реализирана с алуминиев композитен панел 4мм – трудногорим RAL 7016. Монтирана е и алуминиева подконструкция и топлоизолация 100 мм вата с воал.

Предизвикателство беше решението на архитект Манев шлицовете от окачената фасада на 7-те етажа да преминат в парапет на тераса 8-ми етаж. Чех пласт ООД изпълни безкомпромисно хидроизолиране на шлицовете срещу влизане на водата от терасата по етажите отдолу и топлоизолиране на колоните и ригелите в зоната на терасата. Всички тези хидроизолиращи и топлоизолационни материали бяха елегантно облицовани с композитния панел. Така сградата значително повиши своите строителни качествени показатели.

чех-пласт оод

Керамичната облицовка и багети, които монтира фирма Чех Пласт ООД са с керамични плочи на Tempio в цвят white palma, които са производство на испанската фабрика „Ceramica Mayor SA“ – предназначена за вентилируеми фасади, като багетите и керамичните плочи от системата FS30. Монтажът на плочите е вертикален на оригинална алуминиева подконструкция и топлоизолация 100мм вата с воал. Въпреки че техническият каталог на испанската фирма за вертикален монтаж има само една страничка с принципна схема, че може вертикален монтаж, проектантът на керамичната вентилируема фасада разработи подконструкцията, а монтажниците от фирма Чех Пласт ООД се справиха отлично с усложнения вертикален монтаж. Реализираният проект показа още веднъж предимството да работиш с екип професионалисти, чийто идеи се превъплъщават в качествена и екипна работа.

чех-пласт оод

Алуминиевите слънцезащити Е66 на гръцката фирма ЕТЕМ в RAL 7016 архитект Манев използва за скриване на сервизните площадки за климатиците по фасада Северозапад. Отново разположени нетрадиционно – вертикално, отделни групи ламели сменят посоката на монтаж, с което запазват стила на фасадата.

Всеки реализиран проект от Чех пласт ЕООД е реализирана кауза. Защото Вашата идея се превръща в кауза за компанията и нашите експерти.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *