Групата Hörmann придобива производителя на дървени врати Lebo

г. Автор
Бранш: Врати
Hoermann
С предварителното съгласие на органите за защита на конкуренцията Hörmann придобива производителя на дървени врати и каси Lebo със задна дата, считано от 31 декември 2020 г. Седалището на компанията се намира в Бохолт (Bocholt) в регион Мюнстерланд.

Инвестиции в областта на дървените интериорни врати

Групата Hörmann – водещ производител на врати, каси и задвижвания в Европа, придобива с предварителното съгласие на органите за защита на конкуренцията производителя на дървени врати и каси Lebo със задна дата, считано от 31 декември 2020 г.

„С придобиването на Lebo ние разширяваме своя асортимент и нашите капацитетни възможности в областта на дървените интерниорни врати. Lebo ще продължи и занапред да осъществява самостоятелна дейност на пазара и да разширява добрата си пазарна позиция“, каза Мартин Й. Хьорман (Martin J. Hörmann), съдружник с неограничена отговорност от Групата Hörmann. Hörmann възнамерява да инвестира, както в инфраструктурата, така също и в нови машини. Това ще допринесе за още по-доброто позициониране на Lebo на пазара в бъдеще и разширяването на търговската дейност. „Навсякъде, където е целесъобразно, ще използваме наличните ресурси на Hörmann и ще се стремим към постигане на синергични ефекти“, допълва Мартин Й. Хьорман (Martin J. Hörmann).

Hörmann
Ханс-Вилхелм Льор (Hans-Wilhelm Löhr), Мартин Й. Хьорман (Martin J. Hörmann) и Матиас Льор (Matthias Löhr) (от ляво надясно) подписаха договора за покупко-продажба. Снимка: Hörmann

Lebo, със своите около 220 сътрудници в производствените бази в Бохолт (Bocholt) в регион Мюнстерланд (Münsterland) и Краков ам Зее (Krakow am See) във федералния окръг Рощок, произвежда приблизително 200000 комплекта врати годишно. В последно време компанията постигна годишен оборот от
около 45 млн. евро.

„Нашето голямо желание е силната ни марка, заедно с нашите сътрудници, да попадне в добри ръце и да засили още повече своите позиции чрез една широка инвестиционна програма“, споделят относно продажбата Матиас и Ханс-Вилхелм Льор (Matthias и Hans-Wilhelm Löhr), представители на фамилията-продавач.

Управителите на Lebo в момента Хенинг Щоверман (Henning Stowermann), Лотар Щрик (Lothar Strick) и Йенс Алтенхене (Jens Altenhenne) ще продължат и занапред да управляват компанията.

Hörmann
Lebo предлага разнообразна гама от дървени врати, включваща стандартни, стилни, дизайнерски врати и врати с определени функции. Снимка: Lebo

За Lebo:

Създадена през 1871 година, компанията Lebo е един от най-старите производители на интериорни врати и каси в Германия. Като средно голяма, семейна компания и доставчик на комплексни решения Lebo произвежда стандартни, стилни, дизайнерски врати и врати с определени функции, изпълнени с разнообразни повърхности. Освен това Lebo предлага богата гама от аксесоари, стъклени врати и свободата за специални желания, например при поръчка на повече от 1 брой. Lebo произвежда в две производствени бази в Германия и доставя „Quality made in Germany“ в над 40 държави по света.

За Hörmann:

Групата Hörmann е водещ производител на врати в Европа. Повече от 6000 служители в 36 специализирани завода в Европа, Северна Америка и Азия разработват и произвеждат висококачествени врати, каси, задвижвания и системи за контрол на достъпа за приложение в частни и търговски имоти. Седалището на представената по целия свят група Hörmann е в малкия град Щайнхаген (Steinhagen) до Билефелд (Bielefeld). В последно време семейната компания достигна годишен оборот от над 1 милиард евро. Hörmann има повече от 100 собствени представителства в над 40 държави и дистрибутори в повече от 50 други държави.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *