„ГРАНИТЕКС – ИВ“ – превръщаме всяка ваша идея в реалност

г. Автор
„ГРАНИТЕКС – ИВ“

„Гранитекс – ИВ“ е строителна компания от семеен тип и оперира вече над 17 години на пазара за естествени камъни. За удобство и комфорт на своите клиенти, фирмата разполага със собствени офис-шоурум и производствена база в град София.

„Гранитекс – ИВ“ развива своята дейност в областта на естествените камъни и гранитогрес. Компанията стартира своя бизнес с извършването на монтажна дейност, но в последствие започва да произвежда различни детайли от естествен камък. През 2016 г. фирмата се разширява и инвестира в изграждането на модерна производствена и административна сграда, инвестира в италиански машини от най-висок клас за производство на различни детайли от естествен камък и гранитогрес.

„ГРАНИТЕКС – ИВ“

Продуктите на „Гранитекс – ИВ“

 • Фирмата предлага богат асортимент каменни изделия от мрамор, гранит, варовик, оникс, от Италия, Португалия, Испания, Бразилия, Индия и Китай;
 • Производство на изделия и детайли по индивидиални проекти на своите клиенти;
 • Дизайн, консултации, доставка и монтаж;
 • Настилки, облицовки, кухненски плотове, бар плотове, подпрозоречни первази, панели и плочи за баня, стъпала, различни видове рамки, первази, облицовки за камини, фризове, маси, мозайки и много други интериорни и екстериорни решения;
 • Иноватовни и съвременни решения за вентилирани фасади, извършвани в съответствие с проекта на инвеститора;
 • Фирмата е директен вносител на конструкция и крепежни елементи необходими за изграждането на фасадите;
 • „Гранитекс – ИВ“ предлага и гранитогрес и фаянс на световния лидер в бранша – италианската фирма МARAZZI.

„ГРАНИТЕКС – ИВ“

Вентилируемите фасади на „Гранитекс – ИВ“ е част от всяко модерно архитектурно решение от висок клас за съвременна фасадна облицовка. Тя придава завършен вид на сградите, увеличава възможностите за реализиране на разнообразни решения и изпълнява топло, шумоизолационни и хидроизолационни функции.

Нашата окачена фасада се състои от облицовка, топлоизолация и метална подконструкция. Технологичното разстояние оставено между топлоизолацията и облицовката, позволява свободна циркулация на въздуха и по този начин сградата „диша“, а не се „запечатва”. От тук произлиза и наименованието – вентилируема фасада. Така естественото движение на въздуха в пространството осигурява стената постоянно да е суха, непозволявайки образуване на конденз и влага. Този въздушен промеждутък редуцира загубите на топлина, изпълнявайки ролята на температурен буфер.

„ГРАНИТЕКС – ИВ“

Предимства на „Гранитекс – ИВ“

 • Квалификациран персонал;
 • Индивидуален подход към всеки клиент;
 • Високо качество на изпълнение;
 • Гаранция на изпълнените от нас изделия;
 • Широка гама на приложение – интериорни и екстериорни проекти;

През последните години „Гранитекс – ИВ“ работи върху обекти, които ще се превърнат в знакови и емблематични за град София – Sofia Luxury Residence, Marvell House, обект „Secret Gardens”, „Paradise place”.

За изпълнението на окачените фасади „Гранитекс – ИВ“ използва конструкция от Турция с всички необходими сертификати за качество.

Важна част за всеки един амбициозен проект е доброто партньорство и комуникация между отделните страни в процеса – инвеститор, архитект, главен изпълнител и подизпълнители. Удоволствие е да се работи в такава работна среда и с опитни професионалисти, за които естетиката и качеството са водещи.

„ГРАНИТЕКС – ИВ“

Услуги, които „Гранитекс – ИВ“  предлага
&:

 • Вносител на мрамор, гранит, варовик и оникс;
 • Дистрибутор на италианската фирма за висококачествен гранитогрес “Marazzi”;
 • Дистрибутор на френската фирма „Weber“ за лепила, фугиращи смеси и други помощни материали за монтаж на естествен камък и гранитогрес.
 • Представител на италианската фирма „Klindex“ – специализирана в изработката на препарати, машини и консумативи за шлайфане, полиране и бучардисване на всякакъв вид повърхности;
 • Производство и монтаж на настилки, облицовки, интериорни и екстериорни решения от естествен камък и гранитогрес;
 • Предлага решения за вентилирани (окачена) фасади от естествен камък и гранитогрес, вносител на конструкция и крепецни елементи за тях.

„ГРАНИТЕКС – ИВ“„ГРАНИТЕКС – ИВ“

Благодарение на непрекъснатите усилия в иновациите „Гранитекс – ИВ“  разработи продукти, които въз основа на благороден и екологичен материал като естествен камък са се превърнали в референтни марки, като единственият естествен каменен панел, гарантиран и сертифициран за външни лица, за конструктивни решения на ефективна и устой
чива архитектура.

„ГРАНИТЕКС – ИВ“
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *