Ефективна топлоизолация с перфектни резултати!

г. Автор
топлоизолация

Изискванията към топлоизолационните системи стават все по-големи, независимо дали ще санирате помещението отвън или ще правите интериорна изолация. Изискванията са по отношение на топлоизолационни свойства, пожароустойчивост, микро климат, дизайн и др.

Качество и надеждност, ефективност, устойчивост на UV лъчи, удар и огън. Една изолационна система трябва да има тези характеристики, за да оправдае и възвърне вложените средства в дългосрочен план, както и да краси фасадата на сградата дълги години.

Когато решите да монтирате топлоизолационна система е важно да се спрете на цялостна система доказала се във времето. Внимателно трябва да изберете производител и монтажът трябва да бъде изграден от професионалисти.  Топлоизолационна система трябва да бъде изградена от качествени компоненти, които работят оптимално един с друг.

При непрофесионално полагане на системата, тя може да бъде компрометирана и да се образуват течове и топлинни мостове, които да причинят загуба на топлина и образуване на конденз, което от своя страна ще доведе до образуване на мухъл.

топлоизолационна системаКакъв изолационен материал да използвате?

EPS DALMATINA е предпочитан материал не само заради по-ниското си тегло. Той е много по-лесен за монтаж и обработка от други изолационни продукти. Продуктът отговаря на Клас по реакция на огън „C” – по EN 13501-1 – трудно горим материал, а в комбинация с финишните покрития на Caparol, класът на системата се повишава до „B”. Графитените перли в EPS-а подобряват изолационните свойства на фасадите. С коефицент на топлопроводимост 0,032 W/m2K, продуктът е предпочитан за прилагане, както при стари, така и при нови сгради.

Важен елемент от цялостната система е и финишният слой на изолацията. Caparol се отличава с голямо разнообразие от довършителни продукти на българския пазар – мазилки и декоративни техники за фасада. Здравина, UV устойчивост и безупречна разходна норма са част от елементите, с които се отличават продуктите на Caparol.

топлоизолационна система

За разлика от обикновените фасадни мазилки, продуктите на CAPAROL предоставят защита на структурата на конструкцията и намалява температурните колебания по стените, дължащи се на времето и сезона. Освен това подсигуряват външна защита на фасадите от влагата, която в комбинация със студа, лесно може да доведе до появата на пукнатини по мазилката и следователно до образуване на плесен и мухъл по външните стени. Защита от механични удари, силни градушки и UV лъчи са не маловажни характеристики, които правят предпочитани системите на Caparol.

За да сте сигурни, че системата, която избирате не прави компромис с нито едно изискване, се спрете на немското качесто на DAW, част от които е и Caparol – създателите на първата топлоизолационна система от 1957г., позната в днешни дни като ETICS!

Посетете шоурум Caparol за безплатна консултация и допълнителни детайли.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *