ХАУРАТОН – една от водещите компании в света за отводнителни системи

г. Автор
hauraton

От семеен бизнес до световно познат производител  

Всичко започва в далечната 1956 година, с едно пътешествие до Италия на основателя на компанията – г-н Карл Хаугер.

hauraton

Как FASERFIX бетона пристигна в Германия

Това се случва през 1963. Седем години след създаването на компанията, основателят на HAURATON Karl Hauger научава за съществуването на италиански цимент с невероятни характеристики. Този цимент позволявал на бетона да бъде подсилен с нишки, в резултат на което неговата сила и здравина се увеличавали чувствително.

Съвсем импулсивно, той скача във фирмения автомобил, DKW Master Class, с идеята да купи мостра от новия цимент в Ливорно, за проба. За жалост, DKW-то не издържа на напрегнатото пътуване до Италия, оказва се с повреда на двигателя. Никакъв сервиз не е в състояние да отстрани повредата. И така, с наличните 320 марки, които има, Karl Hauger купuва един употребяван мотор Guzzi Cardellino. Натоварен с 25 кг цимент, пътува 3 дни обратно към Ращат, преминавайки през прохода Готхард.

Направените незабавни опити наистина потвърждават революционните характеристики на новия цимент. Именно тогава се създава продуктовата линия FASERFIX. Karl Hauger не пести усилия и две години по-късно той започва да купува същия цимент от добре известен немски производител, тъй като транспорт от Италия до Германия коства излишни средства.

И до ден днешен, отличното качество на фазер-бетонните продукти HAURATON се дължи на цимента, пренесен авантюристично. Именно поради тази причина, италианският мотор все още е обект на гордост в центъра за обслужване на клиенти HAURATON.

Повече от 60 години средният семеен бизнес се развива и произвежда нови технологии и продукти за сложни дренажни и инфилтрационни системи в обществения, търговски и частния сектор.

Днес, с повече от 20 офиса по света и международна дистрибуторска мрежа в повече от 70 страни, ХАУРАТОН се счита за лидер на европейския пазар за висококачествени дренажни улеи от ФАЗЕР-бетон и композитни материали.

hauraton
Изключително стабилни, здрави и гарантирано безопасни, дори при стресови натоварвания, ХАУРАТОН оферира повече от 1800 продукта, разделени в четири основни категории- Индустрия, Ландшафт, Аква и Спорт като обхватът непрекъснато се разширява.

С въвеждането на улеи от рециклиран композит, заключващата система Side-Lock и подробен каталог в интернет, HAURATON се счита за водещ иноватор в индустрията. Днес компанията притежава множество патенти или отделни модели от международни патентни офиси.
hauraton
Представен на българския пазар повече от 15 години, с обновен и разрастващ се екип от професионалисти, ХАУРАТОН се отличава с персонално отношение към клиентите, уникално техническо решение по всеки проект и бърз и надежден сервиз.
hauraton
Екипът на ХАУРАТОН България

ХАУРАТОН продължават развитието си, уверени в посоката, която са избрали, с визия в бъдещето.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *