Het Kleine Krikhaar – уникална визия със системите на Reynaers Aluminium

г. Автор
Reynaers-Aluminium

Да планирате, проектирате и построите къщата мечта, за да живеете в нея! Как ви звучи?

Архитектът Денис Вееринк от Reitsema & Partners направи точно това. Той създаде свой собствен дом, сгушен в китните зелени поля на Geesteren, Нидерландия.

Reynaers Aluminium
Архитектът Денис Вееринк от Reitsema & Partners

Всъщност това е стара плевня, на която архитектът вдъхва нов живот.

Не е изненадващо, че този уникален проект е заслужен победител на 23-тия Projectprijs – годишна архитектурна награда, организирана от представителството на Reynaers Aluminium в Нидерландия.

„Някога имаше стара плевня срещу къщата на родителите ми, която за мен разваляше гледката към зашеметяващия околен пейзаж“, споделя Денис Вееринк.

Reynaers-Aluminium

„От много време насам, една идея се бе загнездила дълбоко в моето съзнание и не ми даваше мира. Какво ще стане, ако съборя тази плевня и я заменя с нещо много по-привлекателно? Не бях сигурен обаче дали ще ми бъде позволено да построя жилище на този парцел. За щастие, междувременно местната община предложи решение. Сградите, нарушаващи красотата на пейзажа е разрешено да бъдат разрушавани, при условие че бъдат заменяни с красиви нови сгради. Толкова се вдъхнових от проекта, че реших сам да живея в него“
, коментира архитектът.

Reynaers-Aluminium
Reynaers Aluminium

Когато видите издължения, абстрактен дизайн на къщата, никога не бихте предположили, че тук е имало стара плевня. Поради повдигнатия цокъл и големия еркер, къщата изглежда сякаш плава над полето. Комбинацията от чисти линии, издължена фасада и стъклени витрини прави този дом невероятен!

Reynaers-Aluminium

„Исках да има голяма стъклена плъзгаща се витрина. Но веднага се запитах дали това е възможно. Четири и половина метрова плъзгаща се система не е обикновен размер“
, казва Вееринг.

„Това е истинско чудо в къщата, пространство, което свързва екстериора с интериора чрез вътрешен двор. Изглеждаше невъзможна мечта, но за щастие намерихме това, от което се нуждаехме в Reynaers Aluminium. Те успяха да доставят алуминиев плъзгащ се прозорец, който отговаряше на нашите нужди по отношение на размера и естетиката. Също така конструкцията, профилите на прозореца и улуците бяха идеално подходящи. Reynaers Aluminium заедно с монтажната фирма наистина свършиха невероятна работа и допринесоха мечтата ми да се сбъдне!“, разказва архитектът.

Reynaers-Aluminium

Външните фасади на Kleine Krikhaar са изградени от висококачествено дърво. Тези дървени ленти обгръщат стоманената гредова конструкция. Това дава възможност за напълно скриване на кабели, дренажи и други детайли по външната фасада. Заедно с издължените прозорци това подчертава изчистения минимализъм на постройката.

Reynaers-Aluminium

„Благодарение на дизайна, наистина се чувствате като част от естествения пейзаж. Когато наближава да се разрази гръмотевична буря, аз и семейството ми изключваме всички светлини и наблюдаваме бурята през прозореца в хола. Никоя кино прожекция не може да се сравни с това!“
, споделя още Денис Вееринк.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *