Hoval осигурява комфорт в най-големите логистични центрове

г. Автор
Hoval

Една от най-големите логистични компании в Хърватия изгражди нов център близо до столицата Загреб. Тя доставя повече от милион пратки всеки ден с общо тегло повече от 20 тона. Високата енергийна ефективност на логистичния център е стратегическа цел на компанията, а Hoval предлага цялостно решение за това.

Стремейки се да преобразува бизнеса си към най-новите технически стандарти, тя прави най-голямата финансова инвестиция. Стойността на проекта е 46 милиона евро.

Hoval осигурява комфорт в най-големите логистични центрове

Комплексът се строи на площ от 70 200 м2. Местоположението е във Велица Горица до магистрали, железопътни линии и летище Загреб.

Първата фаза от проекта включва действителния логистичен център, високостелажен склад, център за данни, трафопост за захранването и топлинен център. Hoval Хърватия заедно с проектанта APZ изготвят иженеринговия проект.

Решения за икономично отопление на логистични халета и складове от Hoval

Избрана е най-добрата комбинация от покривни апарати с различни мощности и спецификации, които заедно постигат най-дообрата енергийно-ефективна и цялостна система за отопление, охлаждане и вентилация. 14 устройства за вентилация с рекуперация RoofVent® и 15 TopVent® устройства за рециркулация на въздух едновременно автономни са свързани с обща контролна система TopTronic®. Те са разделени в шест различни зони в логистичния център и са свързани към системата за управление на сгради (BMS) от по-високо ниво чрез протокола BACnet.

Hoval Hoval

Отоплителната система се управлява изцяло чрез софтуера TopTronic®. Той получава прогнозата за времето от интернет и координира операциите по съответния начин. Това значително намалява консумацията на енергия, а отделните компоненти работят енергийно ефективно и са прецизно координирани един с друг.

Hoval

Специално проектирани за високи складове 14-те вентилационни устройства RoofVent® RC-9, които се монтират на покрива, са предназначени за отопление и охлаждане на високи халета.

По този начин възстановявате до 86% топлина. Това спестява енергия – с максимална ефективност.

Специфично за обекта е, че капаците на вентилационните устройства на покрива трябваше да бъдат направени от неотразяващ материал, така че да не пречи на пилотите на близкото летище Загреб.

Устройствата за рециркулация на въздуха TopVent® DKV се монтират под тавана. Те засмукват въздух от халето, затоплят го или го охлаждат и го издухват в помещението през въздушния инжектор. Това означава, че целият обем на склада е напълно снабден с въздух равномерна температура, без да причинява течения в жилищната зона.

Hoval

Използване на цялата енергия и отпадната топлина

Сдвоеният котел UltraGas® (2000 D) се състои от два котела с мощност 1000 kW всеки. Патентованият топлообменник aluFer® възстановява топлината дори от последната капка газ. Буферното съхранение на енергия EnerVal (6000) хидравлично интегрира всички топлинни генератори и също така абсорбира отпадната топлина от вентилационните устройства. Това означава, че цялата енергия се използва напълно. Термалните слънчеви колектори UltraSol® загряват питейната вода икономично и без вредни емисии. 20 соларни панела осигуряват 60 – 80% от необходимата енергия за производството на топла вода, както и подпомагат отоплението. В системата се използва трансферна станция TransTherm solar (50), която пренася топлина и затопля буферния съд, където се акумулира топлината.

Голямото изискване за топла вода се покрива от трансферни станции TransTherm aqua L (1-30), които доставят топла вода непрекъснато и са свързани с резервоар за съхранение на битова гореща вода CombiVal E (1500).

„Нашите компоненти образуват енергийно ефективна и екологична система. По този начин изпълняваме важно изискване на нашия клиент. Той се насочи към бъдещето не само технологично, но и екологично. Ние имаме решаващ принос за осигуряване на логистичната компания също постигна целите на своята стратегия за енергийна ефективност“, коментира Горан Будимлия, управляващ директор Hoval Хърватия.

Предимства на системите на Hoval

Използването на системите за отопление и вентилация на Hoval за логистични халета носи няколко ключови предимства. Първо, те осигуряват оптимални условия за съхранение на стоките, като поддържат постоянна температура, не само по площ, но и по височина. Всички стелажи имат еднакви температурни условия за съхранение. Това е от съществено значение, особено за хранителната и фармацевтичната промишленост, където се изисква специфична температура и влажност, за да се запазят качеството и свежестта на всички съхранявани продукти. Това се осигурява, благодарение на патентованата технология на вградения въздушен разпределител Air-Injector® в покривните апарати RoofVent® TopVent®. Чрез него въздухът се разпределя равномерно с минимална стратификация от 1ºС на всеки 10 метра височина, в работната зона има равномерна температура без усет за течение, а под покрива няма загуби на енергия. Топлият въздух се сваля в работната зона отново, независимо дали апаратите са монтирани на 10 или 25 метра височина.

Hoval Системите на Hoval са изключително енергийно ефективни. Те използват иновативни технологии и напреднали системи за контрол на енергията, което помага за намаляване на разходите за отопление и охлаждане. Освен това, те предлагат възможности за рекуперация на топлината, което допълнително намалява енергийната консумация.

Персонализирани решения за всяко хале

Hoval предлага персонализирани решения за всяко логистично хале, като взима предвид специфичните изисквания на клиента. Техният екип от инженери и проектиране работи в тясно сътрудничество с клиента, за да изготви оптимално решение, което отговаря на неговите нужди и бюджет.

Използване на възобновяеми източници на енергия

За Hoval приоритет е използването на възобновяеми източници на енергия за отопление на логистични халета. Това включва използването на термопомпени агрегати Belaria®, които могат да доставят енергия за отопление и охлаждане на сградата. Тези източници на енергия са екологично чисти и могат да намалят значително енергийната зависимост на халето.

Интелигентни системи за контрол на температурата

Системите за отопление изградени от покривните апарати на Hoval модели TopVent® и RoofVent® са оборудвани с интелигентни системи за контрол на температурата TopTronic® C, които автоматично регулират отоплителната мощност в зависимост от нуждите на халето. Това помага за оптимално управление на топлината и намалява разходите за отопление. Освен това, системите могат да бъдат свързани с централни управляващи системи (BMS), което позволява по-ефективно наблюдение и контрол на отоплителната система.

Проектиране и монтаж на системите Hoval

Hoval осигурява пълна подкрепа по време на проектиране и монтаж на системите за отопление и вентилация в логистични халета. Техният екип от инженери работи в тясно сътрудничество с клиентите, за да създаде оптимално решение, което отговаря на техните нужди и спецификации на сградата. Правилните насоки и улесняването на монтажните дейности е от съществено значение за гарантирането на правилното функциониране на системите и постигането на оптимални резултати.

Поддръжка и сервиз

Hoval осигурява поддръжка и сервиз на системите за отопление и вентилация на логистични халета. Това включва редовни проверки и поддръжка, поправки и замяна на части, ако е необходимо. Поддръжката и сервизът са от съществено значение за гарантирането на непрекъснатата работа и оптималната производителност на системите. Предлагат се и годишни договори за поддръжка, които дават и допълнителни предимства и отстъпки на клиента, както и спокойствие.

Hoval

Hoval има дългогодишен опит в предоставянето на системи за отопление и вентилация на логистични халета и други индустриални сгради. Те са се доказали в много проекти и имат множество успешни референции в цяла Европа. Клиентите на Hoval са доволни от качеството на системите и ефективността им при намаляване на разходите за отопление и вентилация.

Hoval

Чрез покривните децентрализирани апарати от сериите RoofVent® TopVent® Hoval предлага ефективни и иновативни решения за отопление и вентилация на логистични халета и складови сгради. Тези системи гарантират оптимални условия за съхранение на стоките, намаляват разходите за отопление и вентилация и осигуряват комфортна работна среда. Повече и повече логистични компании избират системите на Hoval за своите халета, за да постигнат ефективност и икономии в своя бизнес.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *