Нови пастообразни шпакловки с марка Баумит

г. Автор
Браншове: Стени, Шпакловки
шпакловка

ФинишЕксперт и ФинишСупериор са нови пастообразни полимерни шпакловки с марката Баумит. Те са лесни за преработка, отличават се с естествено бял цвят и с много фина зърнометрия, което дава възможност да бъдат изтегляни в много тънък слой („на нула”) и да бъдат шлайфани, ръчно или машинно. Така може да се създаде гладка повърхност с най-високо (Q4) качество.

Шпаклованата повърхност е матова. И двете шпакловки притежават отлично сцепление към различните видове минерални основи.

шпакловкаБаумит ФинишЕксперт е готова за полагане, пастообразна шпакловка със зърнометрия до около 0,2 mm, само за вътрешно приложение. Съставът ѝ е от специални дисперсни полимери, минерални добавки, целулоза и вода. Материалът се нанася в два слоя, всеки с дебелина от около 1–2 mm, като общата им дебелина не трябва да надхвърля 3 mm. Продуктът се полага с машина или ръчно, с неръждаема стоманена маламашка. Баумит ФинишЕксперт е подходяща за запълване и на по-големи неравности, включително на фуги между гипсокартонените плоскости, както и за обработка на основи от бетон, вкл. сглобяеми бетонови елементи и върху мазилкови повърхности, с пердашене. На места, където е необходимо, шпакловката може да се армира със стъклофазерна лента. Качеството на готовата повърхност може да бъде Q2 или да достигне Q3–Q4. Разходът е приблизително 1,6–1,8 kg/m²/mm, като при по-груби повърхности нараства. Времето за втвърдяване е кратко.

Баумит ФинишСупериор е готова за полагане, пастообразна, тиксотропна шпакловка, със зърнометрия до около 0,1 mm, за ръчно нанасяне – с неръждаема стоманена маламашка, и за машинно пръскане, за вътрешно приложение. Съставът й е на основата на дисперсни полимери, минерални добавки, целулоза и вода. Материалът се нанася в два слоя с дебелина до около 1–2 mm и с обща дебелина на двуслойното покритие до 2 mm. Баумит ФинишСупериор може да се изтегля до нулева дебелина. Шпакловката може да се използва като завършващ слой върху по-рано положена шпакловка. Качеството на готовата повърхност e Q3–Q4. Разходът е приблизително 1,6–1,7 kg/m²/mm.

шпакловка

Времето за съхнене и на двете шпакловки е от 2 часа до 8 часа, в зависимост от температурата, влажността на въздуха и дебелината на слоя, като при 1 mm дебелина е обикновено около 3 часа. Следващ слой трябва да се нанася само след като предишният изсъхне. За отстраняване на местни неравности и „мустаци“, повърхността се шкури, ръчно или машинно, след което прахта трябва да се отстранява старателно. Боядисването е възможно само след като покритието е напълно сухо.

Основните предимства на шпакловките Баумит ФинишЕксперт и ФинишСупериор се изразяват в следното:

• шпакловките се нанасят лесно с валяк, по-леко се разнасят и това води до по-малка умора за майсторите;
• шпакловките имат по-голямо отворено време – при дообработването им с „ножа“ не обръщат и се преработват по-лесно;
• Баумит ФинишЕксперт може да се нанася в по-дебел слой (пълни добре), а Баумит ФинишСупериор е за полагане на финишен тънък слой – тип Сатен;
• шпакловките на Баумит съхнат по-бавно от аналогичните продукти;
• шпакловките на Баумит се шлайфат лесно;
• след изсъхване Баумит шпакловките притежават изключително бял цвят и отлична визия.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *