Предимствата на белите хастарни варо-циментови мазилки

г. Автор
варо-циментови мазилки

Thrakon Viodom SV 10 и Thrakon NHP 255 – варо-циментови основни хастарни мазилки със снежно бял цвят

Варо-циментовите основни хастарни мазилки са отличен избор при измазване и изравняване на всякакви зидарии във вътрешни, външни и мокри помещения като предоставят една много здрава и стабилна повърност, върху която впоследствие може да се полагат други шпакловки, керамични покрития или декоративни мазилки.

варо-циментови мазилкиСред многообразието от вароциментови продукти на пазара изпъкват белите изравнителни хастарни мазилки от гамата на Thrakon, които се произвеждат с бели мраморни фракции от кариерите за мрамор на Thrakon в Гърция.

варо-циментови мазилки

Със своите качества и характеристики белите хастарни мазилки са идеалното решение за бързо и ефективно измазване на бетонови повърхности и зидарии от керамични тухли и газобетон като след изсъхване осигуряват една снежно-бяла равномерна повърхност, която може да остане и като финишен слой без допълнителна обработка.
варо-циментови мазилкиThrakon Viodom SV-10 и Thrakon NHP 255 са готови за употреба основни хастарни мазилки със снежно-бял цвят след изсъхване. Предназначени са за измазване на бетонни стени и всякакви зидарии от керамични тухли или газобетон. Използват се също и за подготовка на основата преди полагане на финишни и декоративни покрития.

Съдържание на мазилките е бял мраморен пясък, бял цимент, хидратна вар, минерални пълнители и добавки.
варо-циментови мазилки

Основни предимства на белите хастарни мазилки Thrakon

• За дебелослойно (до 25-30 мм в един слой) и изравнително измазване на всякакви бетонни стени, зидарии, външни огради, общи части на сградата (стълбища, фоайета, и др.), гаражи, подземни паркинги и др;
• След като се обработят и изсъхнат, мазилките предоставят една равномерна снежнобяла повърхност, която може да остане и като финишен слой, без необходимост от допълнително боядисване;
• Осигуряват еднородна и равномерна структура благодарение на калибрования бял мраморен пясък (зърнометрия: NHP 255 – max. 1,25 mm и SV-10 – max. 1,5 mm.);
• След полагане и изсъхване мазилката може да бъде боядисвана с декоративни акрилни и варови бои;
• За вътрешно и външно приложение;
• Полагат се ръчно и машинно с всички обичайни мазилкополагащи машини;
• При измазване на външни стени и огради, след изсъхване задължително трябва да се нанесе финишен водоотблъскващ слой (серия импрегнатори: Thrakon Hydro R, Thrakon Nanoshield)

Разходна норма – 13 – 15 кг/м2 за 1 см дебелина.
варо-циментови мазилки


Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *