CTPOИTEЛEH ФOPУM 2020

г. Автор
CTPOИTEЛEH ФOPУM

От 25-ти до 27-ми септември 2020 г. се проведе второто издание на CTPOИTEЛEH ФOPУM.

CTPOИTEЛEH ФOPУM

CTPOИTEЛEH ФOPУM 2020 бе организаран от Макс медия България ЕООД, stroiteli-bg.com и с изключителната подкрепата на участниците във форума, благодарение на които събитието се радваше на голям интерес.Гости на форума бяха архитекти, строители, инвестиционни компании, представители на браншови организации, търговски компании предлагащи строителни материали и други.Презентиращите компании представиха най-новите и модерни системи решения в отделните етапи от строителството.Компаниите участници на CTPOИTEЛEH ФOPУM 2020 бяха АРДЕКС,  Semmelrock stein + design, DAW Benta Caparol, Ravago building solutions, Хьорман България, Samsung и Schneider Electric.

СТРОИТЕЛЕН ФОРУМ

Д-р инж. Явор Стоянов от ARDEX презентира на тема  „Приказни басейни! Настилки и облицовки на открито без щети“.

CTPOИTEЛEH ФOPУM

Бяха представени предимствата на продуктите на компанията в тази област. Специално внимание беше отделено на следните продукти:

– Епоксиден грунд ARDEX EP, който гарантира  хидроизолация за високи натоварвания;
– ARDEX SK – уплътнителен комплект за еластично и водонепропускливо покриване на работни и периферни фуги, ъгли и застрашени от напукване свързвания;
– ARDEX S2-K PU  – подходящ за приложение  под плочки и плочи, за вътрешно и външно приложение, за плувни басейни, както и области, където се изисква химична устойчивост;
– ARDEX SK 100 W – система за отделяне от основата и възстановяване  за полагане на плочки, плочи, естествен камък и бетонови плочи. Употребява се при уплътняване на стени и тавани при вътрешно и външно приложение, за балкони и тераси преди полагане на настилки от плочки и плочи.

CTPOИTEЛEH ФOPУM

Бяха представени също така и предимствата и приложенията на дренажни системи – WatecDrain KP+, AquaDrain® EK, AquaDrain HB, AquaDrain T+, AquaDrain SR.

Аудиторята бе запозната и вентилационна система за оформяне на фасади с плочки и плочи – CeraVent.

CTPOИTEЛEH ФOPУM

Гено Далеков представи компанията Semmelrock stein + design. Той презентира на тема „Нови възможности и разнообразни решения“.Акцентите в презентацията бяха –  разнообразните възможности на системата EINSTEIN® – система за настилки, подложени на интензивно натоварване от тежкотоварни автомобили. Системата EINSTEIN®  е патентована система за пълно свързване и интегрирана сигурност срещу разместване на настилката. Специално разработена за изискванията на площи с интензивно натоварване от тежкотоварни автомобили. Предпоставка за оптимална функционалност на продуктите със системата Einstein® е полагането съгласно действащите стандарти. Бяха демонстрирани и разнообразните възможности на приложение и формати.

CTPOИTEЛEH ФOPУMCTPOИTEЛEH ФOPУM

Беше презентиран още и сегментният паваж ARTE 10, който предлага алтернатива за постигане на впечатляващия дъговиден растер, познат от класическия гранитен паваж, но с предимствата на съвременните технологии. Сегментният паваж ARTE е предпочитан от архитекти и инвеститори, заради практичния и същевременно модерен дизайн на изграждащите го елементи, който гарантира по-леснен монтаж и висока ефективност при реализация.

Внимание беше отделено и на цялостните системни решения от плочи от висококачествен порцелан и от клинкерни плочи с различни размери.Показани бяха също и различни аксесоари за оформяне и подръжка на екстериорните настилки.

CTPOИTEЛEH ФOPУM

Дау Бента България – Caparol бе представена от Стефан Антонов с презентация на тема „Иновативни продукти и системи“.

Показани бяха декоративните плочи с визия на естествена каменна зидария Meldorfer Classic. Освен за финишен декоративен слой при топлоизолационни системи Capatect, Meldorfer могат да се прилагат и в интериора. Специално внимание бе отделено на серията за реставрация Caparol Histolith и на минералната суха смес ArmaReno 700, подходяща за залепване на топлоизолационни плочи, за армиране и за изграждане на различни декоративни техники.

CTPOИTEЛEH ФOPУMCTPOИTEЛEH ФOPУM

Бяха показани и разнообразни фасадни декорации, които брандът предлага – FILIGRANO, RUSTICO, AUTENTICO, фасада с естествена визия на дърво, на травертин, на бетон, венецианска мазилка за фасада Accento и други.

CTPOИTEЛEH ФOPУM

Представена бе първата био-технологична фасада за подобряване на въздуха, базирана на мъх – Bio-Tech-Fassade AeroCare. Г-н Стефан Антонов спомена още и за продуктовата гама с NQG технология, с помощта на която фасадата се запазва чиста; специалната силиконова фасадна боя с общ коефициент на отразяване на слънчевите лъчи TSR* в тъмни цветови нюанси Muresko CoolProtect, както и за патентования от Caparol EPS Dalmatina®.

CTPOИTEЛEH ФOPУM

Веселина Балева представи Ravago building solutions и презентира на тема „Топлоизолация от ново поколение“.

Компанията е водещ производител и доставчик на XPS в Европа. Използва най-новите технологии за екструдиране и прилага строг контрол на качеството. 

CTPOИTEЛEH ФOPУM

Ravago building solutions произвежда каменна минерална вата, всички видове битумни мембрани – от APP и SBS с различни армировка и покрития. широка гама течни хидроизолационни продукти на битумна и акрилна основа под марките марки  RAVAPROOF TM  и  RAVAROOF TM .

CTPOИTEЛEH ФOPУM

В портфолиото на компанията могат да бъдат намерени фолиа и опаковъчни материали LDPE и LLDPE – строително фолио, LDPE и PP опаковки, FFS фолио и FIBC.

Специално внимание бе отделено в представянето на предимствата и приложението на  топлоизолационния материал Ravaterm XРS X.

CTPOИTEЛEH ФOPУM

Инж. Владимир Славчев представи Хьорман България и направи презентация на тема „Иновации и качество при индустриалните и гаражни врати“.

Разгледани бяха гаражни врати с въртеливо-постъпателно движение, секционни гаражни врати, видове задвижвания за гаражни и портални врати, пожароустойчиви и димозащитни врати, автоматични плъзгащи врати и многофункционални врати.

CTPOИTEЛEH ФOPУM

Специално внимание в представянето бе отделено на  иновационните решения при различните видове индустриални врати, товаро-разтоварна техника, системи за периметрова защита и електрозахранващи станции.

Предствавена бе иновативна техника с разтегателни пружини при ролетни врати и решетки SB и TGT. При ръчно задвижване пружините подпомагат лесното отваряне и затваряне на вратата. При автоматично задвижване разтегателните пружини намаляват натоварването на задвижването и удължават експлоатационния период на всички задвижващи компоненти.

CTPOИTEЛEH ФOPУM

Показана бе и модерната радиосистема BiSecur за задвижване на индустриални врати. Двупосочната радиосистема ВiSecur e ориентирана към бъдещото система за комфортно и сигурно обслужване на индустриалните врати. ВiSecur е екстремно сигурната заключваща се технология ни предоставя сигурността, че никой не може да копира радиосигнала.

CTPOИTEЛEH ФOPУM

Христина Петрова от Samsung Electronics Air Conditioner Europe B.V. (SEACE) представи гамата от интелигентни решения и системи за създаване на микроклимат в помещенията. Сред тях са битовите и професионални сплит системи, термопомпените решения въздух-вода до 16кВт (битови) и над 16кВт, в комбинация с хидромодули, VRF и чилърни системи, рекуператори и машини на 100% пресен въздух. Специално внимание се обърна на шедьовъра Samsung 360 Cassette – първата кръгла таванна касета в света, която освен изключително функционална и надеждна, позволява персонализация на панела, пасвайки идеално на интериора и създавайки съвършена естетика в помещенията. Кръглата касета е налична на пазара и като вентилаторен конвектор за системи, работещи на вода.

CTPOИTEЛEH ФOPУM

Другият акцент акцент в презентацията беше Wind-Free решенията, които технологичният гигант предлага на пазара. Според ASHRAE (The American Society of Heating, Refrigerating and Air-Conditioning Engineers), ако скоростта на въздушния поток в едно помещение е под 0,15м/сек, въздуха в него се счита за неподвижен. Това е резултатът, който постига Samsung Wind-Free – охлаждане, съчетано с пълен комфорт за хората. Продуктовата гама Wind-Free съоръжения включва тела за високостенен монтаж, енопътни „slim“ таванни касети, четирипътни 600х600мм и 840х840мм таванни касети.

CTPOИTEЛEH ФOPУM

Екипът на SEACE обърна внимание и на многобройните успешно реализирани и ефективно експлоатирани референтни обекти на територията на България, както и по света.

CTPOИTEЛEH ФOPУM

Инж. Николай Стефанов от Schneider Electric Bulgaria презентира на тема „Дигитална трансформация на енергийния мениджмънт“.Той представи „интелигентения съветник“ – EcoStruxure Building Operations, разработен от Шнайдер Електрик.

Всяка сграда, независимо от нейното предназначение, е проектирана и представлява екоструктура от специализирани системи – климатизация, вентилация, отопление, електрически системи, осветление, транспортни системи, пожароизвестяване и гасени и други. За да функционира ефективно всички системи би трябвало да работят координирано, за да доставят очаквания от обитателите комфорт по предназначение. Противоположни на тях, са целите на собствениците на сградния актив да получат по-голям приход при по-ниски разходи.

В такава конфликтна ситуация, на помощ на фасилити мениджъра като ежедневен инструмент за управление на сградните системи, се предоставя „интелигентен съветник“ – EcoStruxure Building Operations, разработен от Шнайдер Електрик. EcoStruxure Building Operations интегрира информация от всички сградни системи, подпомага откриването на „скрити“ капацитети, които консумират енергия, но не добавят комфорт и услуги към обитателите. Чрез EBO 3.0. фасилити мениджъра може да „изолира“ тези консуматори, когато не са нужни за обитателите и да ги „активира“ в моментите, когато сградната населеност се увеличи. EBO 3.0. “помирява“ конфликтните на пръв поглед приоритети – комфорт (услуги) срещу разходи за доставянето им и прави операциите на сградата по-ефикасни от финансова гледна точка.

От друга страна сградната система EcoStruxure Building Operations, подпомага обитателите чрез стандартизирани процеси и процедури в критични ситуации като пожар – осигуряване на безопасни маршрути за обитателите и гасене в конкретна зона за минимизиране на щетите. Предоставя информация за по-точно прогнозиране на разходите за енергия, а оттам и планиране на паричните потоци. Системата би могла да бъде и незаменим съветник в преговорите с различните WAGE доставчици.

CTPOИTEЛEH ФOPУM

Не на последно място, системата е с гарантирана информационна сигурност, така че да не позволява неоторизиран контрол върху сградните системи, т.е. пробиви и съответно предпазва от нежелани и съответни скъпи насрещни искове от обитателите на сградите. 

Еĸипът нa Maĸc мeдия Бългapия EOOД благодари нa вcичĸи участници и гости, с които CTPOИTEЛEH ФOPУM се състоя и през 2020 година. Успяхме и през тази нелека година отново да обменим опит и информация за последните иновации и тенденции в бранша. До нови срещи!
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *