Течни хидроизолационни покрития от ЕСХА България

г. Автор
хидроизолационни покрития
Традиции и иновации от 1962 година!

ESHA България ООД е основана през 2001 г. в град София като дъщерна компания на Alfa Alfa Energy S.A. – Гърция (преди известна като ESHA Hellas).

Alfa Alfa Energy S.A. започва своята дейност през 1962 г. в Гърция, като произвежда и разпространява под търговската марка ESHA широка гама от битумни, полимерни и други химически продукти, предназначени за хидроизолация, топлоизолация и защита на строителни съоръжения и конструкции в гражданското строителство, а също и широка продуктова гама за прилагане в пътното строителство.

Компанията се налага на пазара със своите високи стандарти на производство и съвременна индустриална база.

Дългогодишните традиции в производството, иновативния подход и постоянния стремеж към високо качество и разнообразие предопределя и богатата продуктова гама на ESHA, която включва и серия течно нанасящи се мембрани (течна гума) с основно приложение за хидроизолиране на плоски покриви и тераси, мокри и сервизни помещения, всякакви хоризонтални и вертикални минерални повърхности, възстановяване на стари хидроизолационни покрития и др..

Системите включват подходящи грундове за различни типове основи, уплътнители за запълване на пукнатини и фуги, основни хидроизолационни покрития с възможност за използване на армиращ пласт (например полиестер или стъклена мрежа), както и финишни покрития при необходимост от допълнителна защита.

Нашите течни хидроизолационни продукти

 ПОЛИМЕРНИ хидроизолационни покрития

 –   ESHA ACRYCOAT е течно акрилно хидроизолационно покритие.
Получената след изсъхване мембрана е еднородна, високо еластична (над 400 % без напукване), не се свива и запазва еластичността си при високи температурни разлики. Покритието е пародифузионно, с висока светлоотразяваща способност (ефект „хладен покрив”), устойчиво на стареене и UV радиация, лесно за почистване. Продуктът е безопасен за употреба, не съдържа органични разтворители и се разрежда с вода.

 –  ESHA DESMOLAST е течно хидроизолационно покритие на базата на полиуретан. Полимеризира при контакт с атмосферата и образува еднородна мембрана с еластично удължение над 450 %, устойчива на температурни промени и атмосферни влияния, с висока светлоотразяваща способност (ефект „хладен покрив”). Покритието е УВ устойчиво, но за допълнителна защита може да се използва финишно покритие EshaDesmoTop.

 –  ESHA HYBRID е течна еднокомпонентна хибридна хидроизолационна мембрана, базирана на комбинация от еластомерни алифатни полиуретанови и акрилни полимери, която не се свива или напуква и запазва своята еластичност при големи температурни амплитуди. Покритието е светлоотразяващо (ефект „хладен покрив”), с отлична адхезия към различни повърхности, дори без използване на грунд. Удобен и безопасен за употреба продукт, без разтворители, свободни изоцианати или други вредни вещества.

 БИТУМНИ хидроизолационни покрития

 –  ESHA ELASTIC е високоеластична (1200 %) битумна хидроизолационна емулсия, която при изсъхване образува еластичен филм с отлична адхезия, без напукване и висока УВ-устойчивост, независимо от черния си цвят. Подходяща за хидроизолация на плоски покриви, тераси и всякакви бетонни основи. Може да се използва за възстановяване на стари битумни покрития, за грундиране и лепилна смес, за парна бариера и т.н.


 –  ESHACOAT 6-
S е високофункционална битумна емулсия за хидроизолация на хоризонтални и вертикални повърхности на повечето строителни материали. Осигурява непрекъснат еластичен хидроизолационен филм с отлично прилепване към основата и висока способност за премостване на пукнатини.

Продуктът е лесен и безопасен за употреба, не съдържа органични разтворители и се разрежда с вода.


 –  ESHAROOFCOAT
№10 е висококачествена хипереластична (1400 %) битумно-каучукова замазка. Използва се за хидроизолация на хоризонтални и вертикални бетонови повърхности, както и за защита от корозия на метални повърхности.

Превръща се в еднородна пукнатино-премостваща мембрана, с висока водонепропускливост и устойчивост на неблагоприятни външни условия и атмосферен озон.


 –  ESHALUMIN
е светло- и топлоотразяваща хидроизолационна битумно-алуминиева боя за дълготрайна и надеждна защита на открити битумни и метални повърхности. Покритието е с отлична адхезия и светлоотразяваща способност

(ефект “хладен покрив“).

Качество в производството

Всички продукти, предлагани от ESHA България ООД се произвеждат в съответствие с най-новите европейски норми и изисквания за качество, със сертифицирана система за управление на качеството и производствен контрол.

Всеки производствен процес е съпътстван с редица изследвания и разработки, които играят ключова роля за качеството в компанията, насочено към подобряване на производствените и приложни техники. Разработването на нови технологии и продукти е от съществено значение за посрещане на разнообразните нужди на строителната индустрия. Всички продукти са подложени на строги тестове, преди да бъдат сертифицирани като съответстващи на приложимите стандарти и критерии за ефективност.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *