Ремонт на скатен покрив Тондах – информация от извора

г.

В това видео ще ви запознаем с основните стъпки, как да ремонтирате скатен покрив с керемиди Тондах.
Всички занем, че покривите са различни по форма и размер, но все някога се налага да се ремонтират, независимо какъв е той.
И колкото по-скоро, толкова по-добре: защото освен избора на материал, времето е един от най-важните фактори за определяне на разходите. Ето една своеобразна навигационна карта за решаването на проблема в няколко кратки стъпки от кухнята на Тондах.

Идентифицирайте проблема
Вече съществуващият покрив може да бъде ремонтиран много лесно, ако се знае, къде точно е проблемът: дали е наранена или разместена единична керемида или трябва да се сменят всички. Все въпроси, които е трябвало да си отговорим още когато е изграждан покрива. Но не се притеснявайте, всяко нещо е поправимо.

1. Подмяна на отделни керемиди
Ако например е необходимо да се заменят само отделни керемиди, без да се налага ремонт на целия покрив, е важно да се знае какви са керемидите на покрива в момента. Има значение от какъв материал са, защото керамичните керемиди определено са по-леки от бетоновите, а това е от съществено значение за летвената скара и изобщо за подпокривната конструкция.

2. Подмяна на всички керемиди
Често случаят обаче е ситуация, в която се налага да се подменят всички керемиди на покрива, независимо от причината. Тогава от изключително важно значение е да се огледа скарата от носещи и контра летви и да се прецени, доколко запазена е тя и колко дълъг живот би имала след подмяната на керемидите.

3. Подмяна на целия покрив
Все по-често ставаме свидетели на къщи, чиито покриви са буквално „хлътнали“ на места или дори „пробити“. Това може да е резултат от няколко фактора. В най-общия случай обаче има едно общо между различните ситуации – дървената конструкция на покрива е компрометирана, т.е. трябва да подмените първо нея, преди да редите каквито и да било керемиди.

За всички тези ситуации Тонадах има решения, които 33 годишната гаранция на керемидите, ще ви гарантират спокойствие уют!

всички съвети и решения за ремонт и подмяна на скатен покрив ще откриете на страницата на Тондах

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *