Air Liquide Bulgaria ще доставя технически газове за производството на Бер-Хелла Термоконтрол

г. Автор
Air Liquide Bulgaria

Air Liquide България – част от световния лидер в областта на индустриалните газове и услуги за индустрия и здравеопазване, бе избрана за доставчик на технически газ за производството на Бер-Хелла Термоконтрол в България.

За световния лидер в производството на климатични системи за автомобилната индустрия, Air Liquide изгради инсталация за съхранение и ще доставя азот за създаване на защитната среда при спояване на електронни компоненти.

Air Liquide е световен лидер в газовете за производство на електронни компоненти. Стерилната среда е критичен фактор при производството на електронни устройства. Изключително чистите газове на Air Liquide (азот, кислород, аргон, водород, хелий, CO2) гарантират чистотата и стабилността на процесите при производството на електронни компоненти.

Дария Горшкова, търговски директор на Air Liquide България, отбеляза: „Изключително щастливи сме, че водещата компания за производство на електронни компоненти за автомобилната индустрия ни гласува доверие за изключително важните процеси в техния производствен процес. Air Liquide е една от малкото компании, които може да произведат и доставят изключителни чисти газове за производството на електронни компоненти и да отговори на високите стандарти за доставка и изграждане на най-иновативна инсталация за съхранение на газ.“

За поддържане на най-качествен процес в производството на електронни компоненти, Air Liquide ще доставя на Бер-Хелла Термоконтрол азот в цистерни и за съхранението му при клиента изгради до ключ инсталация за съхранение на течен азот. Инсталацията за съхранение на криогенни течности е с 53 куб.м капацитет с два изпарителя с капацитет от 1260 Nm3/h и разполага със система за автоматично превключване на изпарителите за по-добра ефективност. Инсталацията разполага и със защита против замръзване и спиране.

Като част от споразумението, Air Liquide ще осигури след продажбено обслужване и поддръжка на оборудването с възможност за изграждане на система за намаляване на разхода за електроенергия и на въглеродният отпечатък в криогенния процес.

BHTC е лидер на световния пазар за модули за управление и контрол на климата. Българското дружество е основано през 2013 година, като вече има над 750 служители. Компанията е основен доставчик за водещите автомобилни производители като BMW, VW Group и Daimler.

За Air Liquide

Air Liquide е световен лидер в областта на газове, технологии и услуги за индустрия и здравеопазване. Air Liquide оперира в 78 страни с около 64 500 служители. Компанията обслужва над 3.8 милиона клиенти и пациенти. Кислород, азот и водород са основните малки молекули на живота, масата и енергията. Те са научната сфера на Air Liquide и са в основата на компанията от нейното създаване през 1902 година.

Air Liquide се стреми да бъде лидер в своята индустрия, да постига постоянно добри резултати и да допринася за устойчивото развитие, поставяйки грижата за климатичните промени и преходът към устойчиви източници на енергия в основата на своята стратегия. Компанията залага на фокусирана към клиента стратегия за постигане на дългосрочен, печеливш, устойчив и отговорен растеж. Air Liquide залага на усъвършенствани процеси, таргетирани инвестиции, иновации и глобална организационна структура. С помощта на отдадеността и иновативността на своите служители, Air Liquide използва прехода към устойчиви енергийни източници, развитието на здравеопазването и дигитализацията, за да осигури добавена стойност за своите стейкхолдъри.

През 2020 г. приходите на Air Liquide достигат 20 милиарда евро. Air Liquide е листвана на Euronext Paris и е част от индексите CAC 40, EURO STOXX 50 и FTSE4Good
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *