Български граждани изкупуват имоти на Тасос и Кавала

г. Автор
имоти

Все повече българи стават собственици на недвижими имоти в Севрена Гърция, а интересът към придобиване на къщи и апартаменти в южната ни съседка нараства.

Една част от българите ползват имотите си в Гърция за почивка през лятото, а други за постоянно местоживеене в райони в близост до плажната ивица.

Гръцки медии направиха репортажи и анализи за повишения интерес на българи към инвестиции в недвижими имоти в Северна Гърция. Под заглавие “Рай за българи са Тасос и Кавала” медиите коментират засиления интерес от страна на българите към жилища край морето.

Проучването е направено в Кавала и на остров Тасос. В интервю за гръцките медии българите съобщават, че ги привлича спокойствието в близост до морето, чистата природа и дори екологично чистата храна, която купуват директно от производителите.

Едновременно с това брокерските агенции за недвижими имоти по островите отчитат засилен интерес от германци и британци към покупката на имот. Интересите са както към малките острови, така и към остров Крит – предпочитана дестинация за европейските туристи. Брокери коментират, че “пандемията e довела до преоткриване на Гърция от чужденците”.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *