Бош Термотехника представи интелигентната „Термопомпа за Европа“

г. Автор
Бош Термотехника

Compress 3400i AWS снабдява ефективно дома с отопление, охлаждане и топла вода и прави устойчивата климатизация достъпна за всеки.

Смарт решението на Бош Термотехника отговаря на най-високите стандарти за качество и е сертифицирано в съответствие с HP Keymark и Европейската асоциация за термопомпи (ehpa).

В България „Бош Термотехника“ предлага устойчиви и екологични решения за отопление и охлаждане на битови и промишлени потребители.

Бош Термотехника представи иновативната си термопомпа Compress 3400i AWS – наречена „Термопомпа за Европа“, с която компанията прави устойчивото отопление и охлаждане достъпно за всеки. Продуктът беше представен онлайн на живо и бяха демонстрирани различни приложения с реални примери от Франция и Германия. Фернандо Диас, ръководител на Развойния отдел за термопомпи в Авейро, обясни ролята на новата термопомпа за устойчивото отопление и охлаждане в цяла Европа, а Ян Брокман, председател на борда на директорите на Бош Термотехника, представи стратегията на компанията за постигане на климатичните цели в строителния сектор.

Бош Термотехника

Compress 3400i AWS е интелигентна термопомпа въздух-вода, която работи с екологично чист хладилен агент. В комбинация с Енергийния мениджър на Бош може лесно да се интегрира и използването на самостоятелно генерирана слънчева енергия. Термопомпата работи енергийно ефективно, има значително по-нисък парников потенциал и съответно – много по-слабо въздействие върху глобалното затопляне.

Бош Термотехника

Поради ниското ниво на звуково налягане на външното тяло, термопомпата в режим на сън не е по-шумна от хладилник, което осигурява гъвкавост при избора на нейната позиция в дома. Решението на Бош отговаря на най-високите стандарти за качество и е сертифицирано в съответствие с HP Keymark и Европейската асоциация за термопомпи (ehpa)

Бош Термотехника

„Действията в областта на климата изискват отговорност към използването  на различни въглеродно-неутрални технологии във всички сфери на икономиката. „Термопомпата за Европа“ е едно от решенията, които Бош предлага, воден от стремежа си да намали ефекта от климатичните  промени. На глобално ниво Бош инвестира 300 млн. евро в развитието на термопомпени системи,“ каза Йордан Дочев, директор продажби на „Бош Термотехника“ в България.

Устойчивостта вече не е периферна тема, а съществен аспект от основния бизнес на Бош. Над една трета от въглеродните емисии се генерират от сградите, а преходът към алтернативно отопление и охлаждане започва от термопомпите. Бош Термотехника се стреми да расте в бизнеса с термопомпи два пъти по-бързо от пазара и постига това въпреки затруднените доставки и значително по-високите цени на суровините.

Интелигентната термопомпа на Бош е част от усилията на компанията да поддържа Зелената сделка на ЕС, особено в момент на енергийна криза, която още повече подчертава необходимостта от устойчиво развитие. Бош е фокусирана върху разработване на технологии, неутрални за климата, а от 2020 г. всички локации на компанията по целия свят са неутрални за климата.

Група Бош присъства в България повече от 28 години и има близо 700 служители, включително в неконсолидираните дружества (към 31 декември 2021 г.). През 2021 г. Бош реализира консолидирани продажби от 188 млн. евро (367 млн. лева) в България. Роберт Бош ЕООД е 100-процентово дъщерно дружество на Robert Bosch GmbH със седалище в София, което предлага продукти и услуги от пет направления – Автомобилно оборудване, Електроинструменти, Термотехника, Сградни технологии и домакински уреди чрез БСХ Домакински уреди България ЕООД. През 2019 година Бош откри Инженеринг Център в София, където в момента близо 500 висококвалифицирани софтуерни специалисти разработват иновативни технологии за автомобилната индустрия в области като системи за помощ на водача, автоматизирано шофиране, изкуствен интелект и електромобилност. През 2015 г. Група Бош придоби ProSyst Software GmbH, включително неговото българско дъщерно дружество Просист Лабс ЕООД, водещ международен доставчик на гейтуей и междинен софтуер за Интернет на нещата. През 2016 г. ProSyst Software GmbH и Просист Лабс ЕООД бяха напълно слети в Бош Софтуер Иновейшънс, проименувано в Bosch.IO с над 200 служители в София, някои от които работят в областта на IoT повече от 20 години.

Допълнителна информация можете да намерите на www.bosch.bg, www.bosch-home.bg, https://bosch.io/
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *