Британци и германци със засилен интерес към покупката на имоти в Гърция

г. Автор
имоти

Пазарът на недвижими имоти в Гърция изживява истински бум. Търсенето на къщи в южната ни съседка е бележи рекорден ръст  за последните 10 години.

Много от кандидатите за покупка на имоти по гръцките острови са чужденци. Запитванията от купувачи от Великобритания са нараснали няколко пъти. Но и сред германците интересът е голям, съобщава Дойче Веле.

Според най-голямата агенция за недвижими имоти във Великобритания в момента Гърция е сред най-търсените от британците европейски дестинации – заедно с Испания, Франция, Португалия и Италия. Ръстът на запитванията за недвижими имоти в тези пет страни е над четири пъти.

“От над 10 години не сме имали толкова голям интерес”, казва Пирс Уилиямс, брокер на гръцкия остров Корфу. Германците също активно търсят имоти в Гърция. Има заинтересовани клиенти и от Австрия, Швейцария и Франция, казват хора от бранша.

Според брокери германските инвестиции в недвижими имоти в Гърция са нараснали през последните няколко месеца с над 50%. Интересът е най-голям към имоти на Пелопонес, както и към скъпи вили за милиони евро на островите Аморгос, Крит, Карпатос и Корфу.

Допълнителен мотив за чужденците е фактът, че Гърция се справя сравнително добре с пандемията от коронавирус.

Хилари Доусън от британска компания за недвижими имоти посочва и още един фактор за интереса към къщите в Гърция – Брекзит. Според нея Covid-19 обърка сериозно плановете на британците да се преместят да живеят в страна от ЕС. За голяма част от хората надеждите са, че до няколко месеца ще могат да подпишат договор за покупка на скъп имот в Гърция, за да се сдобият със статут на граждани на ЕС, разяснява брокерката.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *