От „Спаси София“ отново алармират за некачествен ремонт в София

г. Автор
бул. Тодор Каблешков

Южното платно на бул. „Тодор Каблешков“ от вече е пуснато за движение – с над двойно закъснение спрямо срока по договор, без трамвай, отново с ниско качество и без да е пипнато северното платно.

Това констатират от „Спаси София“.

Равносметката и фактите според „Спаси София“ са следните:

Огромно закъснение – на 168-мият ден от започването на ремонта се пуска само южното платно, което трябваше да бъде напълно готово заедно с тротоарите на 80-ия ден, на 20 август.

бул. Тодор Каблешков

Лошо изпълнение на ремонта – тротоарите не са завършени, неравни са и са изградени с възможно най-грозните павета, фугите между тях не са запълнени, ръбовете на бордюрите са без добри скосявания, посадните места на малките нови фиданки са незавършени и пълни със строителни отпадъци.

Тясна и опасна велоалея – велосипедното трасе не отговаря дори на минималните изисквания за широчина. Настилката е неравна, а скосяванията са високи и опасни.

Северното платно остава за „догодина“. Въпреки че „Трейс“ бяха задължени да ремонтират абсолютно целия булевард до средата на октомври, работата по изместването, разширяването и преасфалтирането на северното платно, тротоарите и изграждането велоалеята остават за друг път.

Без трамвай – за най-важното трамвайно трасе в София не бе направено нищо. Даже не бяха оставени места за бъдещите спирки – така е сигурно, че когато стартира строителството му, ще се налага да се разбива и коригира новото пътно платно.

Така изглежда поредният ремонт в столицата – 11 млн. лв. инвестирани в некачествен ремонт, без никакъв общински контрол и без санкции за мърлявата и закъсняла работа на изпълнителя.

Снимки: „Спаси София“


Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *