Casa Neblina – двуетажна къща в Сао Пауло

г. Автор
къща

Бразилското студио FGMF Arquitetos е проектирало тази прекрасна бяла къща в предградията на Сао Пауло.

къща

Casa Neblina е двуетажна бетонна резиденция, построена на тревист хълм в бразилския квартал Итиба, който е известен със богато озеленяване, грапав терен и високо качество на живот.

Местното студио FGMF Arquitetos проектира къщата с площ от 400 квадратни метра като серия от кубчета с бели стени, които контрастират със зелената околна среда. Блоковете са подредени така, че да се сгушат в горната част върху колони на наклонената площадка.

Големи прозорци са поставени отзад на къщата, за да улавят слънцето и обширната гледка към долината на Итатиба. Прозорците в предната част обаче са по-затворени за поверителност от улицата.

Вътре всяко пространство е употребено за домакинство, изпълнявайки различни функции като офис, спални и бани.

къща

Стълби в средата на Casa Neblina водят надолу към отвореното пространство на дневната и трапезарията на долния етаж. Първият етаж е изключително светъл и просторен, заради големите прозорци от пода до тавана.

къща
къща

Сив модулен диван, сини столове, повдигната черна камина и масичка за кафе с черна пръчка украсяват хола. В центъра на трапезарията е поставена дървена маса за хранене и столове, чийто акцент е подсилен с линейни осветителна тела в черно.

къща

В Casa Neblina кухнята е решена в пространство, което се вписва хармонично в пейзажа. Също така разположени на  хълма са сервизен вход, складово помещение, баня и стъпала към гараж отгоре.

Тъмно сивите стени и кухненските плотове контрастират с яркостта и белите стени на друго място. Белият каменен плот естествено обособява зоните.

Външни стълби осигуряват достъпа до вътрешния двор, в който е разположен басейн.

къща

Допълнително пространство на открито е разположен в долната част на дома.

Снимки: dezeen
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *