Пуснаха за движение участъка от АМ „Хемус“ след Девня

г. Автор
ам-dunav-egea

Участъкът от АМ „Хемус“ на 410 км след Девня е пуснат за движение, обяви заместник-министърът на регионалното развитие Николай Нанков.


Той, съвместно с премиера Бойко Борисов и с министъра на финансите Владислав Горанов, инспектираха участъка между пътните възли „Белокопитово“ и „Буховци“.

До 10 септември трябва да бъде пуснат останалият участък. По думите на Нанков, остават 6 км, които са за фрезоване и асфалтиране. Завършена е едната част от участъка между Шумен и Варна, която е във Варненска област.

На изходната част на трасето има два обекта с археологически разкопки, по които работят специалистите от Националния археологически институт с музей при БАН. Те проучват фрагменти от 5000 години преди новата ера. Според анализа на експертите единият обект се нуждае от по-подробно изследване, което ще продължи около два месеца.

Участъкът между „Буховци“ и „Белокопитово“ на АМ „Хемус“ трябва да е готов през 2021 г.

Общата дължина на АМ „Хемус“ е около 420 км. В експлоатация са участъците от София до Ябланица и от с. Белокопитово до Варна с дължина близо 170 км. През 2023г. се планира АМ „Хемус“ да бъде готова от София до Варна.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *