До месец започва изграждането на булевард „Филип Кутев“ в София

г. Автор
До месец започва изграждането на булевард "Филип Кутев" в София

До месец ще започне изграждането на булевард „Филип Кутев“, който ще свързва булевардите „Черни връх“ и „Симеоновско шосе“.

За това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова пред журналисти по време на проверка на ремонта на участъка между ул. „Атанас Дуков“ и ул. „Сребърна“.

Фандъкова каза още, че разширяването и изграждането на бул. „Филип Кутев“ е един от най-важните приоритети за града след метрото и бул. „Тодор Каблешков“, защото това е част от третия градски ринг в най-важната отсечка.

Северното платно от изграждащия се бул. „Филип Кутев“ от бул. „Черни връх“ до ул. „Сребърна“ вече е пуснато за движение, а до събота трябва да бъде завършено и полагането на последния пласт асфалт. Ще продължи засаждането на дървета около бъдещия булевард, уточни още кметът.

Очакваме това лято да започне работа и по южното платно на новия булевард, каза още Фандъкова, цитирана от БТА. Тя коментира, че в сега движението в ремонтирания участък се извършва в общо четири ленти, а след завършването на булеварда лентите ще бъдат по три в посока.

Очаква се издаването и на разрешително за строежа на новия бул. „Филип Кутев“. Той ще започне лятото, тъй като се чака придобиването на имот, който е на Софийския университет.

Стойността на отсечката е 6 млн. лева, като това включва корекция на участъка от река Драгалевска, както и подземната инфраструктура, коментира още Фандъкова.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *