Пренареждат жълтите павета по нова технология

г. Автор
жълтите павета

Фирмата, която пренарежда паветата в участъка при Народното събрание, е глобена със сто хиляди лева за увреждане на едно паве, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова по bTV.

По думите й на фирмата се дължат 260 хил. лева, но тя не е получила нито един лев за ремонта на този участък.

„Веднага след разреждането на паветата поканихме експерти, които да видят причините и да препоръчат технология, така че, когато се пренаредят отново, да не стане същото“, коментира още тя.

Задължихме фирмата, която извършва ремонта, да нареди пробен тестов участък на площадката, на която съхраняваме павета. Предстои те да бъдат отново пренаредени през лятото, обеща още столичният кмет.

„Публично се видя увреждане на паве. Жълтите павета са културна ценност, по мое искане бяха обявени за такива през 2016 година. От тук излиза трудността, че технологията трябва да бъде, от една страна, по-сигурна за настилката, а от друга страна – щадяща, да не се нарушава културната ценност“, каза Йорданка Фандъкова.

В пространството около храм паметника „Св. Александър Невски“ паветата ще се пренареждат в началото на лятото по нова технология, препоръчана от специалисти. Там продължава ремонтът на тротоарите и когато той завърши, се предвижда промяна в движението. Паркирането и движението ще бъдат забранени в участъка пред централния вход, каза още Фандъкова. Художественото осветление на храма също ще бъде изцяло променено и съобразено с това, че е паметник на културата.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *