Два университета ще обучават архитекти за работа с 3D технологии

г. Автор
3D технологии

Проектът за обучение на бъдещите архитекти с 3D технологии ще се реализира с подкрепата на компания REDVERTEX, която изпълнява проекти за инвеститори и архитектурни студиа по целия свят.

Компанията съчетава прилагането на архитектурни знания с внедряването на модерни технологии. До момента REDVERTEX е изпълнила значителен брой иновативни проекти за обекти, инвеститори и архитектурни студиа по целия свят, които се отличават със своите иновативни и модернистични дизайни и висока функционалност.

За двете висши учебни заведения са предвидени средства за ремонт, обзавеждане и техническо оборудване на зали за няколко специалности: „Ландшафна архитектура“, „Компютърна анимация и виртуална реалност“, „Инженерен дизайн“ и „Архитектура“. Целта е да се повиши компетентността на бъдещите специалисти при използването на 3D технологиите и тяхното навлизане в света на архитектурата.

Инициативата на REDVERTEX е като продължение на академия, която започва още през 2015 г. и чиято цел е да бъдат обучени хора без опит в сферата на архитектурните визуализации. В академията имаха възможност да се запишат, както напълно начинаещи в тази област, така и хора с опит, които да надградят уменията си за 3D визуализациите.

От компанията споделят, че: „Ние не спираме да се учим, а най-хубавият подарък е желанието и мотивацията за развитие, която срещаме, когато преподаваме“.

Дълго време дизайните в строителството започваха с химикал и лист хартия, а сградите се проектираха с основни и традиционни техники. Навлизането на компютърните технологии създаде необходимост от триизмерно моделиране, което се нуждае от специалисти и експерти, които да превръщат и най-смелите проекти в реалност.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *