Готов е най-дългият пешеходен мост в света

г. Автор
най-дългият пешеходен мост
Любителите на екстремни усещания вече преминаха по него

Най-дългият пешеходен мост в света вече е факт. Той се намира в Северна Португалия, а с неговото изграждане жителите разчитат да привлекат много туристи и гости в своя регион, които обичат екстремните преживявания.

Мостът получава името 516 Arouca, като цифрата са точните метри дължина през красиви скалисти планини и неповторима природа. Намира се над река Пайва и са необходими 10 минути, за да изминете цялата дължина на съоръжението, което наистина спира дъха.

Със своята дължина от 516 метра и надморска височина 175 метра, той свързва бреговете на река Пайва. Пресичайки моста, ще имате впечатляваща гледа към Garganta do Paiva и Cascata das Aguieiras.

Мостът се крепи на стоманени въжета и парапети, а неговата ширина е 1,20 метра. Безопасността, при проектирането на съоръжението е приоритет. Така, в продължение на месеци, проектантите анализират скоростта на вятъра, съпротивлението на кабелите и фиксиращите решения.

516 Arouca се състои от 127 метални парапетни тави. Всяка от тези тави работи като независима капсула. По този начин усещането за сигурност и комфорт става по-голямо.

Якостта на конструкцията е преминала през всички тестове. Дори и едно от стоманените въжета да се скъса, благодарение на начина на свързване на тавите, 516 Arouca ще остане стабилен.

Броят хора, които могат да преминат едновременно по моста, също се контролира. Така всеки може да се наслади  на момента, да си направи снимки и да изживее едно вълнуващо 10-минутно приключение в облаците.

Снимки:ponte516arouca.com
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *