Усилено строителство! Очаква се догодина Автомагистрала „Хемус“ да стига до Велико Търново

г. Автор
Русе-Велико търново

Очаква се през 2022 г. 134-те километра, започнати през 2019 г. от автомагистрала „Хемус“, между пътен възел „Боаза“ и пътят Русе – Велико Търново, да достигне старата столица.

„Автомагистрали“ ЕАД, които са изпълнители по проекта, разделят този важен пътен участък на 6 секции, при чието завършване автомагистрала „Хемус“ ще бъде почти завършена. Изключението идва от отделните лотове, по които се работи между Велико Търново и село Белокопитово.
Там в момента текат някои процедури по ОВОС, отчуждителни процедури и подготовка на конкретни технически проекти.

В участъка между „Боаза“ и пресичането с пътя Плевен – Ловеч, също усилено се работи в момента. Участъкът също е разделен на три секции като се извършват земни и пътни работи, дейности по отводнителните съоръжения, работи се и по големите мостови съоръжения.

В първата секция са предвидени два пътни възела и 6 големи мостови съоръжения.

Втората секция, от края на възел „Дерманци“ до връзката с пътя Редювене – Катунец ще има два пътни възела, 9 виадукта и едно мостово съоръжение на река Каменица.  

Участък три, от пътен възел „Каленик“ до връзката с пътя Плевен – Ловеч са предвидени 6 виадукта и общо 9 надлези и подлези. Работи се и по отводнителните съоръжения и големите мостови съоръжения.

Четвърти, пети и шести участък, които са от пресичането с пътя Русе – Велико Търново до пътен възел „Буховци“ в момента се изготвят технически проекти.

Очаква се 2022 г. строителните дейности да завършат.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *