HABITAT LAB – демонстрация на баланс между качество на живот и грижата за околната среда

г. Автор
Habitat_Lab

Търсенето на перфектния баланс между качество на живот и грижата за устойчивостта на околната среда!

Това беше целта на посещението на представители на Saint-Gobain България и партньори на компанията в Habitat Lab на Saint-Gobain.

Habitat_Lab

Habitat Lab е център за иновации и обучения и е единствен по рода си, обединяващ традициите и модернизма в строителството. Той нагледно представя как напредналите технологии от семейството на Saint-Gobain, могат да работят заедно за създаването на уютни и екологични сгради.

Habitat_Lab

Habitat Lab е първият пример на концепцията „Multi Comfort“ на Saint-Gobain. Лабораторията е високо енергийно ефективна. Тя осигурява икономия на енергия, по-ниски емисии и максимален комфорт. В действителност потреблението на енергия на сградата е близо до нула благодарение на слънчевата фотоволтаична система.

Habitat_Lab

Построен на площ на 1200 кв.м., Habitat Lab включва реконструирано съществуващо крило на стара сграда от 1950 г. и изградена нова част. Проектът е изграден с най-модерните и пълни строителни решения на Saint-Gobain, за да гарантира високите нива на енергоспестяване, намаляване на потреблението на суровини и на замърсяващите емисии, както и максимален комфорт при използване на пространствата.

Habitat_Lab

Научните изследвания и иновациите са в основата на стратегията на Saint-Gobain. Демонстрационните зали позволиха на гостите да се докоснат до продуктите, както и да научат пълната информация за техните технически характеристики и приложение.
Презентацията, на която те присъстваха, ги запозна и с изследователската дейност на Групата. Тя се фокусира, както върху големите, сензационни открития, така и върху непрекъснато подобряване на продукти, процеси и услуги, развивани в открита среда и с внимание към нуждите на клиента. Вложените в Habitat Lab решения имат за цел да вдъхновят и запознаят експертите в строителството да използват иновативни и модерни продукти, с които да се гарантира един по-комфортен и качествен начин на живот.

Habitat_Lab
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *