Изграждан почти 10 години, най-големият в света и най- скъп дом в Америка се продава

г. Автор
Най-скъпият жилищен имот
снимка: Дъглас Фридман

Разположен в оживения и луксозен квартал на Лос Анджелис – Бел Еър, разгърнат на почти 10 000 кв. м. и изграждан почти 10 години, най-големият и скъп дом в Америка се обявява за продажба за колосалните 340 милиона долара. Новината бе съобщена от Daily Mail.

Обявената цена прави имението най-скъпият жилищен имот на пазара в историята на Америка, а наличието на 21 спални и 42 бани го прави най-голямото жилище на земята.

Най-скъпият жилищен имот
снимка: Дъглас Фридман

За да бъде изградено в сегашния му вид, имението „The one“ се строи цели 8 години, а в строежа участват над 600 работници. Архитект на зашеметяващия дом е Пол Маклин, а интериорния дизайнер е Катрин Ротонди. Собственикът на петте акра земя, върху която е разположено имението е филмовият продуцент Найл Наями, които решава да построи върху тях замъка.

Освен 21 спални и 42 бани, имението разполага с гараж за 30 автомобила, собствен боулинг център, 400 метрова пътека за джогинг, панорамна тераса с площ от 10 000 кв. м. с озеленяване, басейни, фризьорски салон и галерия с произведения на изкуството. „The one“ има общо пет басейна и киносалон с 30 места. Мебелите са прости и функционални, но интериора е осеян със съвременни произведения на изкуството.

Най-скъпият жилищен имот
Снимка: МАЙКЪЛ ЛЕОНАРД

Триста и шейсет градусовата гледка от имота е впечатляваща. Тя се простира чак до Тихия океан на запад и планините Сан Габриел на изток. От имението може да се види и центъра на Лос Анджелис. 

Да, имението е забележително, но и неговата цена също. Имотът е два пъти по-скъп от най-скъпата къща, продавана в Америка, която през 2014 г. в Ню Йорк се продаде за 137 милиона долара. Въпреки цената и икономическата криза, която породи коронавируса, собственикът е убеден, че ще успее бързо да продаде имението.Етикети:

Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *