Колко може да ни излезе един имот лукс в София

г. Автор
лукс имоти

Преди да обърнем внимание на най-скъпите имоти на жилищния пазар в София, е не по-малко значима и най-ниската цена, която варираше от около 700 евро на кв. м.

Когато говорим обаче за имоти в сектор лукс, е нормално цените да са високи. В момента, обаче тенденцията, която се наблюдава, е че високи цени поддържат и имоти старо строителство. Такива са най-вече имоти в идеалния център или имоти с културна стойност и забележителна гледка.

Регионалният мениджър в Imoti.net изнесе справка за най-скъпите жилища, които се предлагат на пазара в момента за София.

Справката показва следното: имот в строеж, преди акт 16, двустайните апартаменти в кв. „Лозенец“ се предлагат за цена 3 778 евро на кв.м. Така цената на апартамент от 90 кв. м. става 340 000 евро. Също двустаен, но в центъра и с по-малка квадратура, може да ви струва 165 000 евро.

Ако тази цена ви се струва висока, един пример за жилище в „Оборище“, което кв.м. струва 5 660 евро. Тоест апартамент от 53 кв.м. излиза 300 000 евро.

Разбира се, най-скъпите имоти са тези на центъра, с по-голяма квадратура, обикновено старо строителство. Един тристаен апартамент в центъра може да ви излезе над половин милион евро.

Най-малко търсени от купувачите се оказват четиристайните апартаменти. Поради това и инвеститорите са се съсредоточили върху двустайните и тристайни апартаменти. Въпреки слабото търсене четиристайните апартаменти също не са по-евтини ако са с добра локация. Един пример е за кв. „Иван Вазов“, където квадратът може да стигне 5 500 евро.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *