Лондон с най-високи наеми на складове в света

г. Автор
складове
Средният годишен наем на първокласен склад в Лондон достига 376 долара на кв. метър с включени сервизни такси и данъци.

В Лондон наемите на складове са най-високите в света. Това става ясно от данни на международна консултантска компания.

Средният годишен наем на първокласен склад в британската столица достига 376 долара на кв. метър с включени сервизни такси и данъци.

Топ три в класацията са Хонконг с 279 долара и Токио с 236 долара. Наемите на складове в 52 пазара по света са са се повишили с 8,4% за година, се казва в анализ на конкултантската компания. Търсенето на индустриални и логистични площи расте. Ограничените наличности от площи в градове, където складовете се конкурират с други класове активи и предлагането е ниско, задържат свободните първокласни площи на ниво под 3%.

Голямото търсене и ограничените наличности от първокласни складове в Дубай доведоха до ръст на наемите със 7,7% за година до 204 долара на кв. м за година. Това доведе Дубай на четвърта позиция в общата класация. Въпреки че наемите на складове в САЩ са по-ниски, те бележат един от най-силните ръстове в последните 12 месеца. В Европа покачването е средно с 6,7%. Наемите на складовете в Прага са се повишили с 35,8% за една година заради изключително малкото свободни площи. Прага се превраща в дестинация, където много западни компании преместват дейността си, за да са по-близо до крайните клиенти.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *