Милиони лева потъват в строителството на стадиони у нас

г. Автор
стадиони

България вече присъства на страниците и на германското издание „Тагесшау“ с информация, че в последните години са се построили доста стадиони у нас, повечето,  от които без нужда.

С помощта на средства от Европейския съюз в много български градове са построени стадиони, които или вече се нуждаят от ремонт, или са пред разрушаване“, пише в изданието.

Пример в това отношение е стадиона в Костенец, чията писта е покрита вместо с тартанова настилка с мръсна, червена гума, цялата в дупки и вместо овална е с необичайната квадратна форма, със стране стълб и табло с бушони в единия край, който трябва да бъде заобикалян.

 „Ако трябва да направим една обиколка, тичаме през тревата, за да вземем завоя”, обяснява пред медията Габриела.

През недалечната 2014 г. стадионът би трябвало да е обновен с над 2 млн. евро европейски средства. Но вместо да се подобри, състоянието му се влошава, тъй като към четириъгълната писта се прибавят и счупени асансьори и зала за фитнес с разрушен под.

Лекоатлетите на Костенец са принудени да тренират в съседната Долна Баня, където има голям стадион с футболно игрище и добра тартанова настилка.

Подобен е случаят и със стадиона в Лесичово, например. Според журналиста Георги Филипов през последните години са построени много такива стадиони по селата, от които няма реална нужда, а за големи терени, където наистина да се развива професионално футболът, не се е изградил нито един стадион.

Причината за това е много проста – стадионите са финансирани по проекти на ЕС за развитие на селските райони. А тези проекти трябва да съдържат някакъв спортен елемент.

Милиони лева потъват в строителството на стадиони у нас България вече присъства на страниците и на германското издание „Тагесшау“ с информация, че в последните години са се построили доста стадиони у нас, повечето, от които без нужда. С помощта на средства от Европейския съюз в много български градове са построени стадиони, които или вече се нуждаят от ремонт, или са пред разрушаване“, пише в изданието. Пример в това отношение е стадиона в Костенец, чията писта е покрита вместо с тартанова настилка с мръсна, червена гума, цялата в дупки и вместо овална е с необичайната квадратна форма, със стране стълб и табло с бушони в единия край, който трябва да бъде заобикалян. „Ако трябва да направим една обиколка, тичаме през тревата, за да вземем завоя”, обяснява пред медията Габриела. През недалечната 2014 г. стадионът би трябвало да е обновен с над 2 млн. евро европейски средства. Но вместо да се подобри, състоянието му се влошава, тъй като към четириъгълната писта се прибавят и счупени асансьори и зала за фитнес с разрушен под.
Лекоатлетите на Костенец са принудени да тренират в съседната Долна Баня, където има голям стадион с футболно игрище и добра тартанова настилка. Подобен е случаят и със стадиона в Лесичово, например. Според журналиста Георги Филипов през последните години са построени много такива стадиони по селата, от които няма реална нужда, а за големи терени, където наистина да се развива професионално футболът, не се е изградил нито един стадион. Причината за това е много проста – стадионите са финансирани по проекти на ЕС за развитие на селските райони. А тези проекти трябва да съдържат някакъв спортен елемент.

 
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *