Нова високотехнологична фабрика в Пловдив

г. Автор
фабрика в Пловдив

Министърът на икономиката Лъчезар Борисов и кметът на Пловдив Здравко Димитров подписаха договор на стойност 1,027 млн. лева във връзка с проекта за реализиране на високотехнологична фабрика за производство на електронна медицинска апаратура на международната компания BTL Industries Bulgaria (BTL).

Инвестицията е в размер на 20 милиона лева, а очакванията са да бъдат разкрити нови 200 работни места. Това съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

Фирмата, която миналата година получи сертификат за инвестиция клас „А“, е сред водещите световни производители на високотехнологично медицинско оборудване и повече от десетилетие изработва основна част от продукцията си в града под тепетата, се казва още в съобщението.

„В условия на криза BTL показаха гъвкавост и как да бъдат актуални с обществените потребности. Подобни инвестиции осигуряват едно устойчиво развитие на града и региона като цяло. Това е първата подобна в рамките на Пловдив инвестиция и тя дава възможност за развитие на източната индустриална зона“, казва кметът Здравко Димитров.

Уредите на компанията се продават в над 120 страни на 6 континента и се използват от едни от най-добрите медицински специалисти и световноизвестни клиники.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *