Санират жилищни сгради в Бургас

г. Автор
саниране

Още 11 жилищни сгради в Бургас ще бъдат санирани. Те се намират в Централна градска част и комплексите „Меден рудник“ и „Братя Миладинови“.

Ще бъде поставена топлоизолация на фасадите и хидроизолация върху покривите. Старите дограми ще бъдат подменени с нови. Предвижда се подмяна на осветлението в общите части и стълбищата.

Санирането ще повиши на класа на енергийна ефективност на сградите най-малко на ниво С. Според направените разчети, прилагането на мерките за енергийна ефективност ще спести 810 605,18 kWh/год. първична енергия. Едновременно с това ще се спестят 205,10 т./г. екологичен еквивалент на емисии въглероден диоксид.

Обновяването на жилищните сгради ще се извърши със средства по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г., след като Община Бургас подписа договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ в изпълнението на проект „Обновяване и прилагане на мерки за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради на територията на град Бургас-етап 2“. Определените за обновяване блокове са в категорията на по-малките сгради с до 35 самостоятелни обекта.

Санирането на сградите се финансира изцяло със средства от оперативната програма и собствениците не заплащат за извършените ремонтни дейности. Изпълнението на проекта е част от стратегията на Община Бургас за устойчиво управление на енергийните ресурси и зеленият икономически растеж.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *