Община Пловдив строи 74 социални жилища в Столипиново

г. Автор
социални жилища
Община Пловдив строи 74 социални жилища в Столипиново

Община Пловдив ще изгради 74 социални жилища в район „Източен“.

Сградата е с общо 74 апартамента, от които 40 едностайни, 22 двустайни, 8 тристайни и 4 четиристайни се предвижда да бъде построена по проект, който бе разгледан по време на обществено обсъждане по-рано тази седмица.
Социалният проект е по процедура чрез директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 година, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.
В новата сграда със съвременни визия всяко семейство ще има нормални битови условия – спални, дневни, кухни и санитарни възли, удобни и нови. В конструктивно отношение сградата ще е монолитна, с приложени мерки по енергийна ефективност на покрива и фасадите, с всички необходими инсталации.
По време на предварителното обществено обсъждане бе коментиран равният достъп до новите и модерни жилища, както и създаването на възможност за социална интеграция и включване в социалния живот на хората от уязвими групи и хора в неравностойно положение.
Местоположението на сградата е на ул. „Владая“ № 6, точно в сърцето на кв. „Столипиново“ в Пловдив.
Припомняме, че миналата година район „Източен“ издаде заповед за събарянето на незаконни търговски обекти и постройки, като до тогава вече бяха срутени още 100 постройки, построени върху общински терени. Малко по-рано, през 2017 г. бяха срутени други 40 къщи на ул. „Бъндерица“ в кв. „Столипиново“.
Изградените нови 74 социални жилища ще бъдат начин и средство за приобщаване на уязвими социални групи, които ще имат нормални условия за живот.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *