Община Варна ще строи нова сграда за регионалната библиотека

г. Автор
библиотека

Община Варна залага в Плана си за интегрирано развитие като приоритет построяването на нова сграда за Регионалната библиотека „Пенчо Славейков“.

Това съобщи кметът на града Иван Портних при откриването на националната дискусионна среща, посветена на 140-годишнината на културната институция.

На тържеството присъстваха областният управител Марио Смърков, директорът на Националната библиотека Красимира Александрова, представители на министерството на културата, на Българската библиотечно-информационна асоциация, академичната общност, библиотечни специалисти от цялата страна.

Портних благодари на варненските библиотекари за тяхната всеотдайна работа и ги увери, че за построяването на новата сграда ще се търсят средства както по европейските програми, така и по Плана за възстановяване и устойчивост. С най-добри пожелания той подари на директора на библиотеката Радка Калчева плакет на общината.

Националната дискусионна среща „Библиотеката – идея и реалност“ днес събира във Варна професионалисти от различни сфери, като акцентът на разговорите пада върху бъдещето на културните институти и отношенията между човешката памет и новите технологии.


Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *