Оптимално решение при микропукнатини по фасадата от Сараrol

г. Автор
микро пукнатини по фасадата

Важно е да знаете, че микропукнатините по фасадата увеличават риска от разрушаване на целия напукан участък. Ремонтирайте повърхността, за да предотвратите напълното компрометиране на мазилката и по-нататъшна ерозия по бетона.

Микропукнатините са с ширина не повече от 0,2 mm. Те се образуват когато:

– Мазилката или бетонът намаляват обема си по време на основния процес на сушене, при „принудително“ изсушаване на прясно нанесената мазилка (напр. с калорифери, с помощта на силното слънце);

– Не се вземе предвид основата и се положи неподходяща мазилка. Важно е основата да се грундира с правилния продукт, за да може да се уеднакви и заздрави основата. По този начин си гарантирате добра адхезия на мазилката към основата.

Честата практика за ремонтът на фасади с микропукнатини е като се шпакловат и подсилят с мрежа.

Този метод за решаване на проблема обаче не винаги е оптимален. Той изисква трудоемка подготовка на компрометираната повърхност, за да се уеднакви цялата повърхност, така че да не се удебели финишния слой.

Оптимално решение при микро пукнатини по фасадата от Сараrol

Последователността на дейностите е следната: цялата фасада се почиства, пукнатините се разширяват, нанася се грунд, шпакловайте и подсилвате с мрежа, отново грундирайте, боядисайте. Този начин на поправка отнема прекалено много време, тъй като след всяка стъпка е нужно да се изчака за изсъхване на обработваната повърхност!

По-лесният и ефективен начин за възстановяване на стени с микропукнатини е като използвате специалната системи на Caparol: Fibrosil + Permasilan NQG.

Тази система за ремонт изисква само предварително почистване на повърхността от замърсявания и отделящи се фрагменти.

Fibrosil е пастообразен материал за покритие на пукнатини. Предназначен е за повърхности  покрити с носещи мазилки и стари боядисани повърхности с дисперсионни бои. FibroSil може да се боядиса с дисперсионни бои, например Muresko, Amphisil или бои на базата на силиконова смола, като AmphiSilan или ThermoSan.

Високата пълнота на FibroSil позволява да се запълнят малки повърхностни пукнатини, а еластичността – да ги „залепи“ много здраво, така че дори при значителни температурни промени през деня да не позволи повторното им отваряне.

Permasilan NQG е еластична фасадна боя на базата на силиконова смола. Подходяща за напукани мазилки, с много добра дифузия, устойчивост на замърсяване и UV лъчи.

Комбинацията от Caparol Fibrosil + Permasilan NQG има и друго предимство. Позволява ремонтирането и на пукнатини до 0,5mm.

Оптимално решение при микро пукнатини по фасадата от Сараrol

Caparol предлага системни решения, като постоянно подобрява всички продукти за реставрация на стари сгради и паметници на културата. Вижте пълната продуктова гама Histolith.

За по-детайлна консултация се свържете с техническите представители на Caparol.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *