Още едни желаещи да строят небостъргачи в София

г. Автор
Високо строителство

В последните години ръстът на пазара на строителни имоти в София повиши и интереса на строителните предприемачи в столицата.

Пловдивският бизнесмен д-р Малек Насер пред в. „Марица“ в началото на годината обяви, че ще строи 90-метрова сграда в софийския квартал „Дружба 2“ до бул. „Цариградско шосе“. Преди седмица бе публикувано съобщение за инвестиционното намерение, идентично с информацията през февруари, като в момента се разработват ПУП и техническият проект.

Кой е д-р Малек Насер?

Малек Насер по образование е зъболекар, който от 2002 г. се занимава със строителен бизнес. Председател е на сирийската общност в Пловдив.

Справка в Имотния регистър сочи, че Насер е купил през 2017 г. парцел от 5.4 дка на кръстовището на локаланото на бул. „Цариградско шосе“ и бул. „Копенхаген“. През строителното си дружество „Евробилд-М1“ е платил е 1.96 млн. лева на „Имо пропърти инвестмънт София“ – дружеството, през което Пощенска банка оперира с имоти, взети като обезпечение по лоши заеми.

В началото на миналата година „Евробилд-М1“ продава половината от идеалните части на две фирми, които си ги поделят – „Герт груп“ на Туджай Бахри Гюлер и „Сенстрой“ на Сенай Ремзи Тасим. Гюлер и Тасим са партньори в различни бизнес направления. Имат общи проекти в инвестиционното, инфраструктурното строителство и в туризма, съобщава в. „Марица“. Съдружници са в „Петрол инвест трейдинг“, показва Търговският регистър. Освен това са известни със стотици спечелени обществени поръчки в общините Кърджали, Момчилград, Мадан и Джебел. Насер говори за общ строителен проект с „Герт груп“ и в Пловдив.

„Зоната в кв. „Дружба 2“ е определена за високо строителство. Д-р Насер разказва, че в момента се борят за високо строителство – над 90 метра, като ако не успеят да постигнат съгласие, проектът ще бъде до 50 метра. Според плановете в сградата 50% ще бъдат офиси и 50% офиси и три подземни нива с паркинги. Той добавя и че част от имота попада над сервитута на магистралния топлопровод, и затова е възможно там да се направи озеленяване.               

Пред 24rodopi.com Туджай Гюлер, собственик на „Герт груп“, пояснява, че „жилищно-търговското бижу“, което ще се извисява на столичния булевард, ще е с РЗП от 80 000 кв. метра. Точно толкова е и разгънатата застроена площ на Capital Fort – най-високата сграда в София засега.

Както Капитал писа, стои въпросът дали проектът за небостъргач ще получи строително разрешение и дали икономическата ситуация ще позволи да се намерят купувачи за нови 80 дка жилищни и офис площи в София.

Сигурното е, че партньорите притежават парцел в зона за високо строителство в жк „Дружба 2“.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *