Откриват официално новия мост на Генуа

г. Автор
новия мост в Генуа

Днес ще бъде официалната церемония по откриването новия мост на Генуа. Той е построен на мястото на падналия преди две години мост „Моранди” който взе 43 жертви.

Новият мост се казва „Мост Генуа Св.Георги” и е проектиран от световноизвестния италиански архитект Ренцо Пяно.

Неговата дължина е 1067 метра, издига се на 40 метра височина, поддържан от 18 пилона, почти двойно по-широк от предишния мост.

новия мост в Генуа

Новият мост се казва „Генуа Св.Георги”, като знамето-символ на града : червеният кръст на Св. Георги на бял фон, което датира от времето на Генуезката република. Той свързва отново двете части на Генуа и магистрала А 10 към Франция.

Тържественото откриване ще започне в 19:30ч. българско време от президента на Италия Серджо Матарела и премиера Джузепе Конте.

Откриването на моста ще бъде съпроводено с националния химн на Италия, с песента Creuza de ma на генуезкия певец Фабрицио Де Андре представяща връзката море-суша на тази територия, изпълнена от 18 елитни певци като Мина, Дзукеро, Васко Роси и др. Националният акробатичен патрул към военната авиация Frecce tricollori ще отправи своя въздушен поздрав изписвайки националния трибагреник на Италия.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *