Отпуснаха над 4 млн. лв. за строителство и ремонт на детски градини и училища

г. Автор
училища

Правителството отпусна малко над 4,1 милиона лева за строителство и ремонт на 24 детски градини и училища.

Средствата се осигуряват по Програмата за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища 2020 – 2022 година.

Програмата има за цел да ограничи недостига на места в детски ясли и градини, да предостави условия за въвеждане на задължително предучилищно образование на децата, навършили 4-годишна възраст.

С финансирането на строителството на училища се стреми да повиши броят на тези с едносменен режим на обучение и да се намали недостигът на места в тях.

Средствата ще бъдат раздадени на 15 общини и една държавна професионална гимназия. Общините са Банско, Благоевград, Белица, Гърмен, Бургас, Поморие, Айтос, Несебър, Велико Търново, Габрово, Кърджали, Троян, Правец, Казанлък и Свиленград.

За реконструкцията на държавната Неврокопска професионална гимназия „Димитър Талев“ в Гоце Делчев се отпускат 69 190 лева. Близо 15 000 лева отиват за строителството на допълнителен корпус на Профилираната Природо-математическа гимназия „Никола Обрешков“ в Казанлък.

За реконструкцията на Основно училище „Г. Бенковски“ в Кърджали кабинетът отпусна 30 000 лева, а за Начално училище „Христо Ботев“ в Троян – близо 54 000 лева.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *