Подменят канализационен колектор на Трявна с близо 600 000 лева

г. Автор
канализационен колектор

Сключен е договор между Община Трявна и ПУДООС за безвъзмездно финансиране от 592 497 лева за подмяна на канализационен колектор.

Осигуреното финансиране е за предвидените по обекта строително-монтажни работи. Избран е изпълнител след процедура за възлагане на обществена поръчка. Обектът трябва да бъде завършен до 14 октомври 2024 г.

Проектът за реконструкция и доизграждането на вече съществуващия канализационен колектор в Трявна има за цел да спре отичането на отпадъчни води в р. Тревненска и да укрепи участъка на колектора покрай реката, който е застрашен от нейното ерозионно действие.

„Предвидените строителни-монтажни дейности максимално ще облекчат местното население, тъй като с реконструкцията и доизграждането на клон 1 и клон 3 на вик-съоръжението, отпадъчните води ще се свързват и отичат по-лесно към предвидената за това пречиствателна станция в града. Ще се предотврати отичането и на битово-фекални води от източната част на града в р. Тревненска и ще се пречистват отпадъчните води от район с население около 800 души, което представлява 8,5% от местното население“, коментират от общинската управа на балканския град.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *