Парадокс! Тристаен в София, колкото имение в Пуерто Рико!

г. Автор
тристаен апартамент София

Справка в няколко чуждестранни агенции за недвижими имоти показа, че тристаен апартамент в София може се замени за две имения с басейн в Пуерто Рико, пише „Телеграф“.

Брокери споделят, че заради ниските цени, богаташи от България инвестират в екзотичната страна, където срещу 200 000 евро можеш да си купиш голяма къща с девет стаи и огромен външен двор. В сравнение със София един луксозен тристаен апартамент вече надвишава 400 000 евро.

Този тип инвестиции в чужбина не са популярни и към тях се насочват единици и много богати българи. Брокери обясняват, че обикновено се престрашават бизнесмени, които имат вече такъв имот извън страната. В Пуерто Рико, където цените са по-ниски, няма много желаещи да си закупят такъв апетитен имот, поради далечното разстояние.

Апетитни предложения не липсват. В град Ороковис например, който се намира в централната част на острова, можеш да си купиш имение за 180 995 евро, на две нива с 9 помещения, две големи бани, гараж, басейн, градина. В столицата – Сан Хуан в момента може да се инвестира в покупката на къща с три спални, баня и паркомясто за 122 171 евро.

За сравнение, двойно по-скъпо излиза например тристаен апартамент в София. В едни от най-предпочитаните квартали и райони на столицата имотите с две спални, хол, кухня, две бани и тераса надвишават 400 000 евро. Има и по-скъпи. В момента жилище в кв. „Лозенец“ е с обявена цена 408 000 евро. Състои се от хол с камина, кухня с трапезария, спалня, баня с джакузи и втори санитарен възел. Уточняват, че апартаментът е преустроен от тристаен в двустаен, което дава простор и въздух за собственика.

В същия квартал има и други тристайни големи апартаменти с цени от 590 000 евро и 700 000 евро,  а в Бояна обявите за имот показват цена на тристаен за 420 000 евро.

Снимка:freepic.com
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *