Парите за АМ „Хемус“ дадени за компенсации за тока

г. Автор
Хемус

Близо 490 млн. лв., предвидени за доизграждане на магистрала “Хемус”, са изтеглени още от служебния кабинет и са изхарчени за компенсации за скъпия ток за бизнеса. Затова и в момента няма средства, с които изграждането на продължи.

Парите за изграждане на магистрала “Хемус”, които са били определени в специална сметка в БНБ, са дадени за компенсации за тока от служебното правителство.

Общо близо 490 млн. лв., предвидени за строителството, са върнати в бюджета, и похарчени за туширане ръста на цените на електричеството за бизнеса. Това съобщи вицепремиерът и регионален министър Гроздан Караджов в Бургас.

Средства за довършване на магистралата към Варна ще бъдат отпуснати, но след като се реши казусът с ин хаус процедурите. Караджов коментира, че настоящите договори с подизпълнителите, наети от държавната фирма “Автомагистрали” ЕАД ще бъдат прекратени, тъй като строителите не носели гаранции за качеството на изграждане. Това било в задълженията на държавната фирма, която им възлага дейностите, обясни Караджов.

Министърът заяви, че всички обявени нови търгове за строителство се обжалват и той подозира саботаж.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *