Пазарът на недвижими имоти в Швеция с нов рекорд

г. Автор
швеция

Пазарът на недвижими имоти в Швеция през юни бе един от най-динамичните от началото на годината.

С 3% се повиши броят на продадените жилища в етап на строеж и с 14% на тези от вторичния пазар на годишна база. Това съобщават от Svensk Mäklarstatistik. Като цяло през последните години тенденцията е за  стабилизиране в сектора. В началото на това лято обаче бяха обявени за продажба рекорден брой имоти, което можеше да доведе до понижение на цената.

„Всичко говори, че несигурността, която наблюдавахме през месец май, се преля в оптимизъм. Над 10 000 продадени жилища през юни, което е рекорд. Хората имат потребност да се преместят, независимо от пандемията. Не малка заслуга имат и банките, които са готови да отменят изискванията относно амортизацията“, коментира Ханс Флинк от Svensk Mäklarstatistik.

След четири месеца пандемията, пазарът на недвижими имоти в скандинавската държава не е пострадал толкова много, колкото в други страни. Засегнати са най-вече хората с ниски доходи. Тези, при които финансовото положение не се е променило особено, са допринесли за силния ръст в търсенето на жилища, както и на крайградски къщи и вили.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *