Побързайте! Остават само няколко дни, за да заявите участие в архитектурния конкурс Brick Award 2022!

г. Автор
Wienerberger Brick Award

Wienerberger Brick Award е конкурс, с който се отличават национални и международни проекти за керамична архитектура, които могат да бъдат номинирани от архитектурни критици, експерти, журналисти и издателства, както и от самите архитекти.

Влагането на продукти на Винербергер не е задължително условие!

Строителните материали, с които са изградени сградите могат да бъдат с различно приложение – например стени, фасади, настилки и покривни решения.

През пролетта на всяка четна година се връчват наградите на победителите от съответната година. Например Brick Award 2022 – церемонията за връчване на наградите ще се проведе в месец май 2022.

Wienerberger Brick Award

По традиция на церемонията се презентира и архитектурния алманах Brick – луксозна книга, представяща плеядата от финалистите на конкурса.

След връчването на наградите за съответната четна година през есента се обявява началото на т.н. национални селекции. Тогава и България започва своя национален Brick Award конкурс за номинации на български проекти. В него имат възможност да участват всички сгради, завършени през последните 2 години (в примерния случай между 2020 и 2022 г. вкл.) В рамките на няколко месеца се събират заявки и информационни материали за проекта. В направения пример срокът за участие е 28.02.2021.

Информацията се анализира. В началото на всяка нечетна година (в нашия пример това ще бъде м. февруари 2021) независимо жури избира победителите в националния конкурс, които ще продължат надпреварата на международно ниво. На церемония в България се прави преглед на всички участвали български проекти и се връчват българските отличия. Всички локални победители се окомплектоват и се номинират за световната селекция и се изпращат във Виена до средата на март на нечетната (2021) година.

Информацията от всички постъпили номинации от цял свят се обработва. Измежду стотиците проекти се избират до 50 финалисти.

През месец юни на нечетната (2021) година независимо международно жури, в което участват архитекти и архитектурни критици от различни държави, избира победителите в различните категории.

В оставащите месеци на нечетната (2021) година се подготвя т.н. архитектурен алманах Brick, който представя всички 50 финалисти и победителите с подробна инфомация за проектите, архитектурни критики, снимки, планове и кратки визитки на архитектите.

През пролетта на следващата четна година (в примерния случай това ще бъде през 2022 г.) се провежда следващата церемония по награждаването на победителите за 2022 г.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *