Представяме ви 10-те грандиозни китайски архитектурни проекта, които спечелиха награди Architizer A++

г. Автор

Наградите Architizer A+ са наричани от гилдията на архитектите „Оскари за архитектура“.

Те са водещи в индустрията и наскоро обявиха в своите 8-ми годишни награди, 10-те грандиозни китайски архитектурни проекта, които ще ви главозамаят.
Страната продължава да бъде истинска площадка за архитекти, както за международни, така и за местни, създавайки някой наистина грандиозни забележителности.

архитектурни награди Architizer
Leeza SOHO, Пекин

Шедьовър в китайската столица, проектирана от легендарния архитект Заха Хадид, футуристичният Leeza SOHO преобрази хоризонта на бизнес района на Пекин с фирмения стил на Хадид с пъстри извивки.

архитектурни награди Architizer
Международно летище Пекин Daxing, Пекин

Огромен транспортен възел в Пекин – международното летище Daxing, отворено в края на миналата година. Това великолепно творение, създадено от студиото на Заха Хадид, прекрасно интегрира философията на покойния архитект за флуиден дизайн в структура, познато като „Морската звезда“.

архитектурни награди Architizer
Тоалетна в планината, Янтай

Награди получават не само корпоративни кули и огромни строителни проекти, което доказва тази тоалетна в планината. Служейки като пилотна обществена тоалетна в планинския национален парк Кипуи, близо до северния китайски град Янтай, този проект е точно това спокойно, уютно и изолирано място, от което се нуждаете, където и да сте.

архитектурни награди Architizer
% Арабика, Шанхай

В момента Шанхай е обсаден от хипстърски кафенета – в рамките на няколко пресечки от този магазин има поне дузина. Но интензивната конкуренция за осигуряване на най-добрия фон за снимка за Instagram доведе до създаването на някой интересни дизайнерски проекти. Разположено в един от най-историческите и очарователни квартали в Шанхай, това малко кафене се поддържа минималистично с мини – градина и извито стъкло отпред – и това е всичко!

архитектурни награди Architizer
Ресторант Garden Hotpot, Ченгду

Като град на гастрономията, в столицата на Съчуан – Ченгду те завладява със заведение за хранене в градина, което се откроява със своята единствена по рода си интеграция на известната култура на града с горещи съдове и природна среда, която те заобикаля.

архитектурни награди Architizer
Спортен кампус Куджоу, Куджоу

Разположен в Quzhou, Zhejiang – град, който се нуждае от малко зеленина, този сюрреалистичен и визуално стимулиращ проект свързва различните елементи на спортното пространство със съществуващите природни форми в региона, като по този начин отдава почит на историята и културното наследство на града.

архитектурни награди Architizer
Селска библиотека, Тонглу

Скрит дълбоко в района на Тонглу в Жеджианг и заобиколен от гора от бамбуци и книги, този капсулен хотел е преработен и регенериран от традиционна стара сграда. Със своите светлини вътре, заобиколен от книги, сградата предлага парче топлина за спокойствието на нощта.

архитектурни награди Architizer
Лаборатория за растителни соли Shihlien Biotech, Huai’an

Като офис към професионален завод за медицински соли в град Хуайан, в източната част на Китай, концепцията на дизайна на тази поразителна структура, черпи вдъхновение от процеса на производство на соли.

архитектурни награди Architizer
Детска градина Courtyard, Пекин

Детска площадка с червен покрив, която заобикаля традиционният тип двор в столицата.

архитектурни награди Architizer
Временен пазар Shengli, Puyang

Разположен в Puyang, в централна провинция Хенан, този временен обект е построен, когато оригиналният пазар е бил подложен на ремонт. Многофункционалният проект е създаден от устойчиви, леки и евтини материали.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *