Продажбите на супер луксозни жилища в Дубай бележи ръст

г. Автор
Дубай

Продажбите на жилища на стойност от 25 млн. долара нагоре в Дубай са нараснали над два пъти.

Някои от най-богатите хора в света закупиха жилища в бизнес и туристическия център в Близкия изток.  Това показват данни на международна консултантска компания.

Общо 56 ултра луксозни жилища на стойност общо 2,27 млрд. долара са продадени в Дубай през 2023 г., при 28 имота на стойност 1,24 млрд. долара година по-рано. Повечето от тези имоти – 22, са на изкуствения остров Палм Джумейра, а 15 – на остров Джумейра Бей.

Търсенето на имоти в Дубай бележи забележителен ръст, тъй като либералната визова политика на правителството привлича много чужденци. Луксозният сегмент на пазара се възползва и от притока на инвеститори, като руснаци, търсещи убежище за активите си, криптомилионери и богати индийци, които установяват там втория си дом.

“Супербогаташите в света продължават да се стичат в Дубай, начинът на живот в града и относително достъпните луксозни имоти са водещите притегателни фактори”, коментира Файзал Дурани, ръководител на близкоизточните анализи в консултантската компания. “Има и елемент на събиране на глобално богатство в Дубай, което засилва значението на емирството и това се превръща в нов магнит за глобалния елит”, допълва той. Купувачи на имоти на места като Монако сега се “качват на капиталовия влак за Дубай наред с растящия интерес от Китай”, допълва Дурани.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *