Около 2 милиона празни апартамента в Германия през 2022 г.

г. Автор
жилища

Около 1,9 милиона са били празните апартаменти в Германия към 15 май 2022 г. въпреки силното търсене на жилища в страната. Това показват данни от последното преброяване на жилищния фонд, предава ДПА.

Този брой необитавани жилища отговаря на дял от 4,3 на сто. Над половината от недвижимите имоти или 55 процента са били необитавани по над една година.

Само малко над една трета от празните апартаменти или 38 на сто са готови за обитаване през следващите три месеца.

В градовете със статут на провинции Хамбург, Бремен и Берлин делът на апартаментите, които могат бързо да станат обитаеми, е по-висок – 52-61 процента. Мерки за строителство или обновяване са предвидени за почти една четвърт от празните апартаменти.

Разрушаване е планирано за едва 4% от необитаваните жилища, докато 7 процента ще бъдат продадени или използвани от самите собственици.

Данните са от преброяване в Германия през 2022 г., което се основава на официални регистри и допитване сред 12 процента от населението по различни теми.

Според статистическата служба около 23 милиона собственици са предоставили информация за недвижимите си имоти, както и близо 8000 жилищни компании.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *