Пуснаха движението по новия мост на пътя Царево-Ахтопол

г. Автор
мост Царево-Ахтопол

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол. Пътят Царево – Ахтопол – Резово, в участъка на моста над река Изгревско дере, вече е отворен за движение за всички моторни превозни средства. Това съобщиха от АПИ.

По трасето преминава целият трафик към Южното Черноморие и е основна пътна връзка с Варвара, Ахтопол, Синеморец и Резово.

Строително-монтажните работи са напълно завършени. Поставени са ограничителните системи за пътища, хоризонталната маркировка и пътните знаци. В момента позволената скорост за преминаване през трасето е до 50 км/ч.

След издаване на Разрешение за ползване на участъка скоростта ще бъде променена на до 90 км/ч. Процедурата по издаване на документа ще завърши преди началото на активния летен сезон.

Новото съоръжение е изградено по най-съвременни технологии, които повишават в пъти неговата устойчивост, изтъкват от пътната агенция. Излети са стоманобетонни пилоти с дължина между 17 и 25 м в различните части на конструкцията, които навлизат в здрава скала и не позволяват подкопаване на основите му при повишаване нивото на реката.

Предстои премахването на временния път-брод, по който до момента се извършваше преминаването на моторни превозни средства.

От АПИ предприе незабавни мерки за премахване на авариралото съоръжение, и изграждането на временен път-брод, по който да преминават двупосочно всички видове превозни средства.

В максимално кратък срок бяха проведени процедури по ЗОП за избор на изпълнители на проектиране, строителство и строителен надзор на новото съоръжение. Изготвен бе технически проект, направени бяха всички необходими геоложки и хидроложки проучвания, както и изискваните по закон съгласувателни процедури.

На 5 септември миналата година бившият министър на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков мобилизира звената на Областно пътно управление – Бургас и „ВиК“ ЕАД Бургас да се включат в отстраняването на последиците от наводненията на територията на Община Царево.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *